Categories: MXGP & EMXSlideshow

Oorverdovend stil rond “The Jerre”

Of geen nieuws ook goed nieuws is, valt in sommige gevallen wel heel erg te betwijfelen. Rond Jeremy Van Horebeek was het de voorbije dagen dan ook akelig stil. The Jerre kampte in Assen met een bacteriële infectie aan de urinewegen en kon om het in het Vlaams te zeggen “niet uit de voeten”.

Na twee ronden in de eerste race kwam Van Horebeek al binnen. In de tweede race ging hij niet meer van start. Doordat ook teammaat Romain Febvre niet aantrad was de Nederlandse GP met een puntenoogst van nul punten een absoluut dieptepunt voor het Monster Energy Yamaha Factory MXGP team.


Ook op zaterdag moest Jeremy afrekenen met pijn over heel zijn lichaam. Tot overmaat van ramp had de voormalige MXGP vicewereldkampioen hoge koorts. Niettemin vocht Van Horebeek zich in de kwalificaties nog naar een 14de plaats, ondanks een val toen hij zevende lag.

Voor Assen liet “the Jerre” nog optekenen dat hij er zin in had en dat hij wilde genieten van elk moment op de motor omdat hij niet zeker wist dat het wel eens één zijn laatste races zou kunnen worden. Die uitspraak deed de 28-jarige Belg al vaker, zelfs in de officiële Yamaha persberichten. Op zondagavond stond er deze keer zelfs geen quote van Van Horebeek in Yamaha’s racerapport…

De gezondheidsproblemen van Jeremy komen sowieso ongelegen. Aan een ras tempo raken immers alle MXGP plaatsjes ingevuld. Zelfs waar het nog wachten is op de officiële bevestiging, blijft het in het geval van Van Horebeek oorverdovend stil. Concrete mogelijkheden in het WK lijken er dan ook niet of nauwelijks. Of “The Jerre” andere pistes overweegt zoals een overstap naar een ander kampioenschap, een overstap naar de enduro of een invalbeurt in een fabrieksteam is niet bekend. MXMag probeerde de onfortuinlijke rijder te contacteren voor een reactie maar kreeg geen gehoor.

We wensen hem in ieder geval een voorspoedig herstel en we hopen hem in topvorm te zien in Imola en Red Bud.

Foto’s: Yamaha Racing

Steven

Recent Posts

Lucas Coenen in 2025 op KTM in de MXGP

Red Bull KTM Factory Racing is verheugd te kunnen aankondigen dat de opwindende Grand Prix-winnende…

2 uur ago

MON: Cuppen nadert Van Zoggel in titelstrijd

John Cuppen heeft afgelopen zondag in Veldhoven goede zaken gedaan in de strijd om het…

3 uur ago

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

5 uur ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

5 uur ago

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

14 uur ago

Josh Gilbert met Lexa MX in de Europese GP’s

Na een bijzonder moeilijk seizoen met Gabriel-SS24-KTM zal Josh Gilbert toch actief blijven in het…

14 uur ago