Soubeyras en Koch winnen de tweede avond

De tweede avond tijdens de ADAC SX Cup van Stuttgart is gewonnen door Cedric Soubeyras (SX1) en Tom Koch (SX2). Beide rijders wisten de beste start te pakken en ze gaven de leiding niet meer uit handen. Na zijn overwinning van gisteren kwam Cole Martinez nu niet verder dan de vierde plaats maar hij is wel de eerste leider in de tussenstand. Martinez is dus de ‘King of Stuttgart’ en Koch is de ‘Prinz of Stuttgart’. Nolan Cordens wist zich vanavond niet voor de finale te plaatsen.

Soubeyras komt het beste uit de startblokken terwijl Greg Aranda zich vast onder het starthek rijdt. De Sturm Racing-rijder moet dus in de achtervolging. Soubeyras neemt de leiding voor landgenoot Valentin Teillet en Justin Starling. In de beginfase weet Teillet de leider in het vizier te houden maar later neemt de Supercross-specialist afstand. Aranda heeft een geweldig tempo te pakken en hij brengt het publiek op de banken. De voormalig GP-rijder komt met grote stappen door het veld en weet nog terug te komen naar de tweede plaats! In de laatste ronde kijkt Aranda in de rug van de leider maar deze laat zich niet meer achterhalen. Aranda wordt tweede voor Teillet, Martinez en zijn teamgenoot Justin Starling.

Gisteren was de start van Koch niet heel goed tijdens de finale. Nu neemt de Team Sarholz-rijder direct de leiding voor Anthony Bourdon en drie rijders van Team Pfeil-Kawasaki. In de tweede ronden probeert de Fransman even de leiding over te nemen maar Koch laat dat niet gebeuren! De 20-jarige crosser neemt vervolgens afstand en wint de finale voor Bourdon. Lorenzo Camporese wist de eerste ronde als derde te volbrengen maar daarna ging de Italiaan onderuit. Zijn teamgenoot Calvin Fonvieille neemt de derde plaats over en geeft deze niet meer uit handen. De winnaar van vrijdag, Thomas Do, komt nu als vierde over de finish nadat hij zich via de laatste kans wist te plaatsen. Opvallende afwezig is de finale was Julien Lebeau, hij kwam niet door de laatste kans! De Husqvarna-rijder was een titelfavoriet maar na zijn tweede plaats van gisteravond verliep de tweede dag minder goed voor de Fransman.

Uitslagen ADAC SX Cup #2; Stuttgart, Duitsland:
SX1
1 Cedric Soubeyras F Suzuki
2 Gregory Aranda F Kawasaki
3 Valentin Teillet F KTM
4 Cole Martinez USA Suzuki
5 Justin Starling USA Suzuki

SX2
1 Tom Koch D KTM
2 Anthony Bourdon F Husqvarna
3 Calvin Fonvieille F Kawasaki
4 Thomas Do F Suzuki
5 Julien Roussaly F Kawasaki

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #ADACSXCup

Recent Posts

Standing Construct stopt met hun motorcross-team

Vanavond kregen we het bericht binnen op de redactie dat het Belgische Standing Construct Team…

2 uur ago

Hermans/Van den Bogaart winnen de ONK te Lierop!

Koen Hermans en Ben van den Bogaart hebben de ONK Zijspancross in Lierop gewonnen en…

10 uur ago

VIDEO: MX Of Nations Highlights

De voorbije MX of Nations in Matterley Basin waren er zeker één met een gouden…

10 uur ago

Van Grinsven neemt de leiding over in Lierop

In het zonnige Lierop heeft Jan Vlaeymans de achtste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands…

13 uur ago

Reacties van bronzen Team NL!

Na een 6de plek in de kwalificatieraces op zaterdag reed TeamNL onder leiding van een…

1 dag ago

Karlis Reisulis wint de Ricky Carmichael Award

Tijdens de Monster Energy Motocross of Nations 2024 heeft Karlis Reisulis de Ricky Carmichael Award…

1 dag ago