BMB komt met elektrische mountainbike wedstrijden!

De markt van elektrische fietsen kende de laatste jaren een erg sterke groei. Met de support van de FIM zal de BMB in samenwerking met diverse partners de allereerste wedstrijden voor elektrische fietsen in België organiseren.

De eerste wedstrijd zal plaatsvinden in het kader van de Bikersland expo op en rondom het Circuit Jules Tacheny van Mettet op 9 juni 2019. De organisatie is in handen van de FMWB club RUMESM.

Voor de tweede wedstrijd zal worden samengewerkt met de organisatie Mountainbike van Vlaanderen. Zij zullen op 24 augustus 2019 deze wedstrijd organiseren in het kader van hun bekend mountainbike-evenement in Kluisbergen, en dat op het voormalig motorcrossterrein in de Hotond Arena.

De derde wedstrijd zal worden georganiseerd door de VMBB club KV Ostend Motor Sport samen met de plaatselijke wielerclub Beach Bikers. De exacte datum is nog niet vastgelegd maar het event zal wellicht in de maand oktober of november plaatsvinden op het strand en in de duinen van Oostende.

Wedstrijdformule

De wedstrijden zullen toegankelijk zijn voor alle bezitters van een elektrische mountainbikefiets. Er zullen 2 klassen worden voorzien: – 25 km/u en + 25 km/u. Het exacte wedstrijdformaat dient nog te worden bepaald en zou op elke omloop verschillend kunnen zijn.

De bedoeling is om aan de deelnemers een uitdagend parcours aan te bieden waarbij zowel de rijtechniek als het batterijbeheer resultaatbepalend zijn. Er zal in ieder geval voor gezorgd worden dat de wedstrijden voor zowel beginnende als ervaren e-bikers toegankelijk zijn.

Promotie

De promotie van deze nieuwe discipline werd toevertrouwd aan Mountainbike.be, een platform dat alom gekend is in de mountainbike- en e-bikewereld. Zij zullen trachten e-bikeconstructeurs aan te trekken, zodat op elke wedstrijd het mogelijk is e-bikes te testen en te huren. Ook een aantal bekende motorsporters en wielrenners zullen aangetrokken worden om deel te nemen. Meer info zal later worden gepubliceerd op de BMB-website, -Facebookpagina en de BMB-newsletter. Ook op de websites van de drie organisatoren zal alle informatie binnenkort beschikbaar zijn.

Kalender en organisatie-info:

Foto’s: Haibike / Ben Goyette

Steven

Recent Posts

Lucas Coenen in 2025 op KTM in de MXGP

Red Bull KTM Factory Racing is verheugd te kunnen aankondigen dat de opwindende Grand Prix-winnende…

4 uur ago

MON: Cuppen nadert Van Zoggel in titelstrijd

John Cuppen heeft afgelopen zondag in Veldhoven goede zaken gedaan in de strijd om het…

4 uur ago

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

6 uur ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

6 uur ago

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

15 uur ago

Josh Gilbert met Lexa MX in de Europese GP’s

Na een bijzonder moeilijk seizoen met Gabriel-SS24-KTM zal Josh Gilbert toch actief blijven in het…

16 uur ago