HOT NEWS: Infront neemt YouthStream over!

Sportmarketing gigant Infront heeft vandaag de acquisitie van Youthstream aangekondigd! Zo verwerft de Zwitserse groep ook de exclusieve televisie-, marketing- en wereldwijde promotierechten voor het FIM MXGP Motorcross Wereldkampioenschap tot seizoen 2036.

De overeenkomst heeft betrekking op een hele portfolio aan evenementen, waaronder de FIM Monster Energy Motorocross of Nations, het FIM Wereldkampioenschap motorcross, het FIM Wereldkampioenschap Snowcross, het Europese Motorcross kampioenschap en de Motocross of European Nations. Het management van Youthstream zal ongewijzigd blijven onder leiding van president Giuseppe Luongo met David Luongo als CEO en Daniele Rizzi als COO.

Infront’s President & CEO Phillippe Blatter zei: “We zijn erg blij dat we het Youthstream-team kunnen verwelkomen in de Infront Group. Onder leiding van bewezen management en expertise is het FIM MXGP Motorcross Wereldkampioenschap uitgegroeid tot het belangrijkste evenement op het vlak van off-road motorsport. Na het succesvolle eigendom en management van het FIM Superbike Wereldkampioenschap van 2007 tot 2012, biedt deze overname ons opnieuw een langetermijnproject in de internationale motorsport, waardoor onze uitgebreide portefeuille nog verder wordt versterkt. We zullen nauw samenwerken om de ervaring van fans, het aanbod van content verder te optimaliseren en uiteindelijk het wereldwijde publiek voor motorcross te laten groeien. ”

Youthstream President Giuseppe Luongo zei: “We hebben dit bedrijf met succes gebouwd gedurende meer dan drie decennia en we kijken nu erg uit naar de verdere ontwikkeling van onze ambitieuze visie op motorcross samen met Infront, één van de leidende spelers in de wereldwijde sportwereld. Deze overeenkomst komt op het juiste moment voor het FIM MXGP wereldkampioenschap motorcross en stelt Youthstream in staat om zijn internationale ontwikkeling te versnellen. Ik weet zeker dat de synergieën die we zullen genereren van groot voordeel zullen zijn voor alle kampioenschappen die we vertegenwoordigen.”

Julien Ternisien, Infront Vice President Summer Sports, zei: “Het FIM MXGP Motorcross Wereldkampioenschap is een spannende investering met een duidelijk potentieel om nog verder te groeien. We kijken er naar uit om de sport naar het volgende niveau van commercieel succes te brengen door ons uitgebreide media- en sponsorennetwerk en ons volledige pakket innovatieve sportoplossingen te activeren. Dit gaat hand in hand met het verbeteren van de mediaverkoop en het versnellen van digitale marketingactiviteiten, waaronder het verbeteren van het online streaming platform van MXGP-TV voor fans over de hele wereld.”

FIM President Jorge Viegas voegde toe: “Het FIM MXGP wereldkampioenschap motorcross is één van de snelstgroeiende en meest veelbelovende takken van motorsport. We zijn ervan overtuigd dat de sterke marktpositie, middelen en marketingmogelijkheden van Infront, gecombineerd met het sterke parcours dat nog toe werd afgelegd en de bewezen expertise van Youthstream, de lat nog hoger zal leggen als het aankomt op de groei en populariteit van  het kampioenschap ”

Het FIM MXGP Wereldkampioenschap motorcross wordt beschouwd als het beste off-road motorsport evenement ter wereld. Het vindt van maart tot september/oktober plaats op 20 topcircuits in Europa, de VS, Rusland, Argentinië en Azië, inclusief China en Indonesië en wordt afgesloten met de prestigieuze Monster Energy FIM Motocross of Nations. De serie begon in 1957 en is momenteel verdeeld in twee klassen: MXGP en MX2.

Over Infront
Infront is een toonaangevend sportmarketingbedrijf dat een uitgebreid portfolio van topprojecten beheert. Infront gaat over alle aspecten van succesvolle sportevenementen, waaronder de distributie van mediarechten, sponsoring, mediaproductie, productie van evenementen en digitale oplossingen. Infront, met hoofdzetel in Zug, Zwitserland, heeft een team van meer dan 1.000 medewerkers die werken vanuit 39 kantoren in meer dan 14 landen en elk jaar 4.100 dagen van topsport rond de wereld brengen.

Over Youthstream
Youthstream is het bedrijf dat wereldwijd de exclusieve televisie-, marketing- en promotionele rechten van het FIM wereldkampioenschap motorcross, de Monster Energy FIM Motocross of Nations, het FIM Women’s Motocross World Championship, de FIM Veteran’s Motocross World Cup, het FIM Junior Motocross World Championship , het FIM Snowcross Wereldkampioenschap, het Motorcross Europees Kampioenschap en de Motocross of European Nations beheert.

Foto’s: YouthStream/Infront

Steven

Recent Posts

Standing Construct stopt met hun motorcross-team

Vanavond kregen we het bericht binnen op de redactie dat het Belgische Standing Construct Team…

3 uur ago

Hermans/Van den Bogaart winnen de ONK te Lierop!

Koen Hermans en Ben van den Bogaart hebben de ONK Zijspancross in Lierop gewonnen en…

10 uur ago

VIDEO: MX Of Nations Highlights

De voorbije MX of Nations in Matterley Basin waren er zeker één met een gouden…

11 uur ago

Van Grinsven neemt de leiding over in Lierop

In het zonnige Lierop heeft Jan Vlaeymans de achtste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands…

14 uur ago

Reacties van bronzen Team NL!

Na een 6de plek in de kwalificatieraces op zaterdag reed TeamNL onder leiding van een…

1 dag ago

Karlis Reisulis wint de Ricky Carmichael Award

Tijdens de Monster Energy Motocross of Nations 2024 heeft Karlis Reisulis de Ricky Carmichael Award…

1 dag ago