Verbruggen begint sterk aan het seizoen in Mantova

Kjell Verbruggen van het Jumbo No Fear BT Motorsport team heeft in het Italiaans Kampioenschap 125cc in Mantova een top vijf plaats weten te scoren. Verbruggen opende sterk in de eerste manche en reed een aantal ronden aan de leiding. Helaas kwam hij toen ten val en finishte op een nette vierde plaats. In de tweede manche kwam hij met maagpijn aan de start maar toch wist hij vanuit de achterhoede terug te komen naar een veertiende plaats. Scott Smulders had het in zijn eerste grote wedstrijd in de 125cc klasse moeilijk maar deed wel veel ervaring op.

Voor het team was het de eerste wedstrijd van 2019. ‘’De baan lag er goed bij en was mooi zanderig. Voor mijn gevoel was het wel een circuit waarop ik iets kon laten zien. Echter door de drukte was het lastig om een perfecte ronde neer te zetten in de training,’’ vertelt Kjell. In de tijdtraining lagen de tijden allemaal dichtbij elkaar. Scott kwalificeerde zich als negentiende waarmee hij slechts een seconde achter de tiende man zat.

Met een goed gevoel begon Kjell aan de eerste manche. Hij pakte een goede start en wist in de tweede bocht al door te stoten naar een tweede plaats. Een ronde later nam hij de leiding in de wedstrijd in handen en wist deze een aantal ronden in handen te houden. Echter door een fout kwam hij ten val en sloot de eerste manche af op een vierde plaats. Scott kwam niet goed weg bij de start en reed vervolgens verkrampt over het circuit. Hierdoor zat er niet meer in dan een vijfentwintigste plaats.

In de tweede manche ging Kjell niet met een lekker gevoel van start. ‘’Tussen de manches in kreeg ik last van mijn maag en was ik niet mezelf op de baan,’’ ligt Kjell toe. Na het vallen van het starthek werd hij ingesloten waardoor hij helemaal in de achterhoede uit de eerste bocht kwam. Ondanks dat hij zich niet goed voelde, vocht hij door en wist er toch nog een veertiende plaats uit te halen. Scott moest ook in de tweede manche na een slechte start een inhaalrace rijden. Echter tijdens zijn opmars kwam hij in het heetst van de strijd met een andere rijder in aanraking en kwam samen met hem ten val. ‘’Ik lag onder mijn motor en verbrandde hierbij mijn elleboog en hand. Ik weet waaraan ik de komende weken moet werken maar voor mij is dit een zeer leerzame wedstrijd geweest,’’ vertelt Scott.

Met een 4-14 in de manches eindigde Kjell op een zevende plaats in het dagklassement en Scott sloot de dag af als dertigste. In de komende weken zal het Jumbo No Fear BT Motorsport team haar voorbereiding op het seizoen verder zetten.

Geplaatst: Steven van Kempe/KEMCO
Foto: Huub Munsters

Recent Posts

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

38 minuten ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

58 minuten ago

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

10 uur ago

Josh Gilbert met Lexa MX in de Europese GP’s

Na een bijzonder moeilijk seizoen met Gabriel-SS24-KTM zal Josh Gilbert toch actief blijven in het…

10 uur ago

Standing Construct stopt met hun motorcross-team

Vanavond kregen we het bericht binnen op de redactie dat het Belgische Standing Construct Team…

14 uur ago

Hermans/Van den Bogaart winnen de ONK te Lierop!

Koen Hermans en Ben van den Bogaart hebben de ONK Zijspancross in Lierop gewonnen en…

21 uur ago