Dit was het weekend van de Belgen in Loket!

In Loket stond afgelopen weekend wedstrijd nummer 13 tellend om het WK op het programma. Helaas voor de Belgische fans wist vlak voor onze thuis GP in Lommel geen enkele Belgische piloot het podium te halen. Toch zetten wij voor u hun resultaten even op een rij, en vertellen hun verhaal van het afgelopen weekend!

MXGP:

Jeremy Van Horbeek 5de

Jeremy Van Horbeek finishte in beide reeksen (7,6) nipt buiten de top 5, maar wist mede dankzij zijn constante wel op een knappe 5de plaats algemeen te finishen. Zelf verklaarde Van Horenbeek dan ook zich ieder weekend beter en beter te voelen op de motor, en dat doet natuurlijk het beste verhopen voor komend weekend in Lommel!

Kevin Strijbos 12de 

In de eerste reeks had Kevin meteen het goede ritme te pakken, en leek een plek in de top 10 even in de maak. Helaas gooide een probleem met het achterwiel (gebroken spaken) roet in het eten, en finishte Strijbos uiteindelijk op positie nummer 14. Een minder goede start wachten Strijbos in reeks 2, en eens teruggekomen tot een 11 plaats was de top 10 al lang uit het zicht verdwenen. 12de algemeen was het verdikt voor Strijbos, die met 17 GP punten zijn hoogste punten aantal scoorde van dit seizoen.

Cédric Grobben 26ste

Tijdens zijn langverwachte GP debuut wist Cédric Grobben helaas niet tot scoren te komen. Tweemaal eindigde Grobben op plaats 26 in de reeksen, waardoor Cédric op zijn minst nog een weekje moet wachten alvorens hij ook zijn debuut in de punten kan maken.

 

MX2:

Jago Geerts 6de

Na dat hij in reeks 1 rond plaats 10 uit de startblokken kwam vocht Jago zich weer een weg naar een verdienstelijke 4de plaats. Helaas voor de jonge Limburger gooide  een valpartij roet in het eten, waardoor Jago uiteindelijk met een plek juist binnen de top 5 vrede moest nemen. Nog geen man overboord voor het podium, al moest in race 2 Jago helaas nog een plekje extra inleveren om uiteindelijk met een 5, 6 score ook in het algemene dagklassement op plaat 5 te finishen.

 

Brent Van Doninck 10de

Met een 10, 13 score in de reeksen en een 10de plaats algemeen scoorde Brent Van Doninck zijn 3de top 10 op rij, en zijn eerste op Europese bodem. Een mooi resultaat zou je dan denken, maar toch verklaarde Brent zich het gehele weekend niet comfortabel gevoeld te hebben op de motor. Hopelijk kunnen we dan stellen dat de beste Brent Van Doninck voor een GP op eigen bodem gespaard bleef!

Cyril Genot 33ste

Helaas geen punten voor Cyril Genot in Tsjechië, die over het algemeen tevreden kon terugblikken over zijn gevoel op de motor. Na een 23ste plaats in reeks 1 was pech zijn deel in reeks 2, waardoor Cyril alle kansen op een goed resultaat verloor met dank aan een steen die tussen zijn achterrem verzeild raakte.

Tekst: Dieter Jans

Recent Posts

VIDEO: de sfeer op de MXoN in Matterley Basin

De Motocross of Nations is weer achter de rug, maar we willen graag nog een…

15 uur ago

Triumph stelt de TF 450-RC Edition voor aan het grote publiek

Triumph Motorcycles onthult zijn allereerste 450cc crossmotor, ontworpen in samenwerking met de GOAT, Ricky Carmichael.…

18 uur ago

Lucas Coenen in 2025 op KTM in de MXGP

Red Bull KTM Factory Racing is verheugd te kunnen aankondigen dat de opwindende Grand Prix-winnende…

22 uur ago

MON: Cuppen nadert Van Zoggel in titelstrijd

John Cuppen heeft afgelopen zondag in Veldhoven goede zaken gedaan in de strijd om het…

23 uur ago

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

1 dag ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

1 dag ago