Categories: MXGP & EMXSlideshow

Glenn Coldenhoff zet podiumreeks verder

Glenn Coldenhoff (Standing Construct KTM) is in de voorlaatste wedstrijd van het WK  MXGP in Turkije tweede geworden. Coldenhoff werd derde in de eerste manche en reed in de tweede manche tot in de laatste ronde aan de leiding. Toen werd hij gepasseerd Door Jeffrey Herlings en eindigde als tweede, waardoor hij ook in de dagstand tweede eindigde.

‘’Het was een goed weekend voor mij. Ik zat er het hele weekend goed bij met de tijden. Ik pakte in de kwalificatieheat een goede start en begon op een tweede plaats achter Tim Gajser. Toen deze ten val kwam nam ik de leiding over en heb ik de hele heat aan de leiding gereden. Jeffrey Herlings kwam in de slotfase nog hard opzetten maar ik kon zijn aanvallen afslaan,’’ vertelt Glenn.

Zijn overwinning op zaterdag zorgde ervoor dat hij vanaf de binnenzijde kon starten in beide manches. In de eerste manche kwam hij niet goed weg bij de start maar door in de eerste bocht kort af te draaien kon hij op hoge snelheid door de tweede bocht gaan waardoor hij toch als tweede aan de wedstrijd kon beginnen. “In de beginfase kwam Herlings erlangs en heb ik vervolgens lang achter Pauls Jonass aangereden. Ik heb hard gepusht om hem te pakken maar ik kwam net niet dicht genoeg om een aanval in te kunnen zetten. In de slotfase heb ik besloten om hem te laten gaan en wat energie te sparen voor de tweede manche.’’

Ook in de tweede manche kwam Coldenhoff niet goed weg bij de start maar opnieuw draaide hij kort af in de eerste bocht en wist in de tweede bocht de leiding in de wedstrijd in handen te nemen. Gelijk stond hij onder druk van Herlings maar deze wist hij er de hele manche achter te houden. Echter op een bepaald stuk van het circuit was Herlings sneller en daar wist hij Glenn in de laatste ronde te passeren waardoor de crosser uit Heesch als tweede over de finish kwam.

‘’Het is zuur als je in de slotfase wordt gepasseerd. Ook met het oog op het kampioenschap want ik sta nu nog 11 punten achter Gautier Paulin die derde staat, anders waren dit acht punten geweest. Ik sta stevig vierde maar hopelijk kan ik in China nog eens zo’n weekend draaien en derde worden in de eindstand. Het zal niet makkelijk worden omdat ook Paulin er ongetwijfeld voor zal gaan zitten. Morgen (woensdag) vertrekken we alweer naar China waardoor we dus een korte week hebben.’’

Foto’s: shotbyBavo

Steven

Recent Posts

Jago Geerts voortaan in zee met Joël Roelants

Vandaag maakte Jago Geerts bekend dat hij voortaan zal samenwerken met Joël Roelants. Geerts maakte…

12 uur ago

Ghidinelli Racing maakt de overstap naar KTM

Na 10 jaar komt er een einde aan de samenwerking tussen Ghidinelli Racing en Yamaha.…

18 uur ago

Lucas Leok maakt overstap naar KTM

Na diverse seizoenen met Husqvarna zal Lucas Leok in 2025 gaan uitkomen op KTM. De…

20 uur ago

ISDE 2024: Frankrijk pakt eindzege in Spanje

Op een natte en modderige laatste dag zes reed Frankrijk naar de overwinning in de…

2 dagen ago

Timo Heuver breekt onderbeen in Lemmer

De laatste wedstrijd in de 85cc-klasse had Timo Heuver zich heel anders voorgesteld. Tijdens de…

2 dagen ago

Kay de Wolf wint opnieuw in Lemmer

Net als vorig jaar is Kay de Wolf de grote winnaar geworden van de Strandcross…

2 dagen ago