Avrie Berry direct in de punten!

Vorige week moest Avrie Berry de wedstrijd in Engeland aan zich voorbij laten gaan maar in Valkenswaard was ze erbij! Tijdens de tweede wedstrijd van het FIM wereldkampioenschap WMX wist de CreyMert Racing-rijder direct vier punten te scoren. De eerste manche werd Avrie zeventiende, de tweede manche kwam ze helaas niet aan de finish. De GP werd gewonnen door Larissa Papenmeier, Courtney Duncan blijft de leidster in de tussenstand. In het EMX250 wist Maurice Chanton zich helaas niet te kwalificeren, de Deen Bastiaan Boegh Damm is de eerste winnaar.

WMX:
Door heel veel neerslag is het circuit bijzonder lastig en dat zorgt ervoor dat Avrie moeilijk in haar ritme komt. Met een 30e kwalificatietijd is de Amerikaan dan ook niet tevreden maar punten zijn zeker haalbaar. Met die gedachte ging ze de eerste manche dan ook in en met succes! De start is redelijk en vanaf een 25e plaats werkt ze zich in de eerste volledige ronde op naar de twintigste plaats! Het rijden gaat nu duidelijk beter dan in de kwalificatie en binnen twee ronden weet de KTM-rijdster zich op te werken naar de zestiende plaats. Deze positie weet ze vijftien minuten vast te houden. Door een klein foutje zakt de FXR-geklede dame terug naar de negentiende plaats maar door een sterke eindsprint wordt ze nog als zeventiende afgevlagd.
De tweede manche begint in het achterveld maar het lukt Avrie na een valpartij niet om zich naar voren te werken. Een tweede valpartij maakt het nog moeilijker en wanneer ze een derde keer ten val komt is de wedstrijd voorbij. De motor licht tegen een helling en het lukt haar niet om de motor weer op twee wielen te krijgen. Hulp van buitenaf is niet toegestaan en na tien minuten is de wedstrijd helaas voorbij.

EMX250:
Op de eerste wedstrijd van het seizoen staat altijd een bijzondere spanning en dat was ook het geval in Valkenswaard. Voor Maurice werd het een zware tegenvaller want hij wist zich niet te kwalificeren!

Volgende wedstrijd:
Over twee weken begint het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Dames voor Avrie op het circuit van Heerde. Een week later komen Hakon en Maurice in actie tijdens de eerste KNMV Dutch Masters of Motocross op het circuit van Harfsen.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Eric Laurijssen

Recent Posts

Standing Construct stopt met hun motorcross-team

Vanavond kregen we het bericht binnen op de redactie dat het Belgische Standing Construct Team…

2 uur ago

Hermans/Van den Bogaart winnen de ONK te Lierop!

Koen Hermans en Ben van den Bogaart hebben de ONK Zijspancross in Lierop gewonnen en…

9 uur ago

VIDEO: MX Of Nations Highlights

De voorbije MX of Nations in Matterley Basin waren er zeker één met een gouden…

10 uur ago

Van Grinsven neemt de leiding over in Lierop

In het zonnige Lierop heeft Jan Vlaeymans de achtste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands…

13 uur ago

Reacties van bronzen Team NL!

Na een 6de plek in de kwalificatieraces op zaterdag reed TeamNL onder leiding van een…

1 dag ago

Karlis Reisulis wint de Ricky Carmichael Award

Tijdens de Monster Energy Motocross of Nations 2024 heeft Karlis Reisulis de Ricky Carmichael Award…

1 dag ago