Jago Geerts overwint “Muur van Geraardsbergen”

“The proof is in the pudding”, zo luidt een bekend Engels spreekwoord. Eigenlijk is dit de verkorte vorm van “The proof of the pudding is in the eating.” Met andere woorden je weet pas hoe goed iets werkelijk is als je het geproefd of geprobeerd hebt. Jago Geerts wilde wel eens nagaan hoe straffe zijn nieuwe Specialized mountainbike wel is!

Plaats van afspraak voor Geerts’ testrit was de ‘Muur van Geraardsbergen’. De kasseien en een stijgingspercentage tot 20% maken de muur één van de moeilijkste beklimmingen in Vlaanderen, en natuurlijk is het ook steeds één van de meeste gevreesde zones in de ‘ Ronde van Vlaanderen’.
Voor zijn eerste klim ooit van de ‘Muur van Geraardsbergen’ was de Balenaar wel in goed gezelschap. Fervent mountainbiker én local Sven van Weyenberg, de eigenaar van S-Bikes uit Geraardsbergen, ging mee de uitdaging van de 910 meter lange helling aan. De bekende Kapelmuur, de kleine kerk bovenaan (zie foto boven) was een aangename stop na die steile klim. Hoewel een mountainbike zeker troeven heeft maken het gewicht en de dikkere banden -in vergelijking met een racefiets- deze helling immers nog pittiger!

Daarna begonnen Jago en Sven aan de lange afdaling naar ‘De Bosberg’ – een tweede berucht onderdeel van ‘De Ronde van Vlaanderen’ – en één van de vijf fietsmonumenten ter wereld. Betonplaten bij de aanvang en kasseien in de steile bovenste delen van de 986 m lange heuvel.

Jago Geerts: “Man, was ik blij toen we de top bereikten! Daarna verdwenen we in off-road stijl in het Raspaillebos – een heel erg mooi natuurgebied. Zo’n coole ervaring en een epische rit op mijn Specialized Epic Hardtail.  Ik kan niet wachten om dat nog eens over te doen. Bedankt  Sven en S-Bikes voor zo’n geweldige dag.”

Foto’s: Photographic Art – Jago Geerts Media, Wikicommons

 

Steven

Recent Posts

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

4 uur ago

Josh Gilbert met Lexa MX in de Europese GP’s

Na een bijzonder moeilijk seizoen met Gabriel-SS24-KTM zal Josh Gilbert toch actief blijven in het…

5 uur ago

Standing Construct stopt met hun motorcross-team

Vanavond kregen we het bericht binnen op de redactie dat het Belgische Standing Construct Team…

8 uur ago

Hermans/Van den Bogaart winnen de ONK te Lierop!

Koen Hermans en Ben van den Bogaart hebben de ONK Zijspancross in Lierop gewonnen en…

15 uur ago

VIDEO: MX Of Nations Highlights

De voorbije MX of Nations in Matterley Basin waren er zeker één met een gouden…

16 uur ago

Van Grinsven neemt de leiding over in Lierop

In het zonnige Lierop heeft Jan Vlaeymans de achtste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands…

19 uur ago