Taddy Blazusiak naar GasGas!

Meervoudig winnaar van de Erzbergrodeo Taddy Blazusiak gaat zijn loopbaan verder zetten op de motoren van GasGas. Dat werd vandaag bekend gemaakt door GasGas Motorcycles. Blazusiak won eerder ook al titels in de Endurocross en de SuperEnduro.

De Poolse kampioen zal de competitie verder zetten aan boord van de GasGas EC 300 en EC 350F machines. Met een schat aan enduro-ervaring zal Blazusiak als GASGAS Factory Racing rijder deelnemen aan het WESS Enduro Wereldkampioenschap en het FIM SuperEnduro wereldkampioenschap. Als zesvoudig FIM SuperEnduro Wereldkampioen, vijfmaal AMA EnduroCross Kampioen, vijfmaal Red Bull Erzbergrodeo winnaar, samen met vier X-Games Gouden medailles en een Red Bull Last Man Standing overwinning op zijn conto, heeft Taddy zich stevig gecementeerd als een van de grootste atleten van de sport.

Na een korte loopbaanonderbreking in 2018 heeft Blazusiak laten zien dat zijn competitieve geest nog altijd even sterk is. Na het WESS-wereldkampioenschap Enduro in 2019 als vierde te hebben geëindigd en als tweede te zijn geëindigd in zowel het AMA-wereldkampioenschap EnduroCross in 2019 als het SuperEnduro-wereldkampioenschap in 2020, blijft Taddy een geduchte concurrent, ongeacht de discipline of de plaats in de wereld waar hij zich opstelt om te concurreren.

Voor de extreme enduro competitie zal Taddy de EC 300 rijden en op de EC 350F strijden voor klassieke enduro- en indoor evenementen. Hij zal ook de GASGAS trialmotor TXT RACING 300 gebruiken als onderdeel van zijn trainingsprogramma.

Tekst: GasGas Motorcycles
Foto’s: GasGas Motorcycles

Recent Posts

Standing Construct stopt met hun motorcross-team

Vanavond kregen we het bericht binnen op de redactie dat het Belgische Standing Construct Team…

1 uur ago

Hermans/Van den Bogaart winnen de ONK te Lierop!

Koen Hermans en Ben van den Bogaart hebben de ONK Zijspancross in Lierop gewonnen en…

8 uur ago

VIDEO: MX Of Nations Highlights

De voorbije MX of Nations in Matterley Basin waren er zeker één met een gouden…

9 uur ago

Van Grinsven neemt de leiding over in Lierop

In het zonnige Lierop heeft Jan Vlaeymans de achtste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands…

12 uur ago

Reacties van bronzen Team NL!

Na een 6de plek in de kwalificatieraces op zaterdag reed TeamNL onder leiding van een…

1 dag ago

Karlis Reisulis wint de Ricky Carmichael Award

Tijdens de Monster Energy Motocross of Nations 2024 heeft Karlis Reisulis de Ricky Carmichael Award…

1 dag ago