Quarantaine verplicht: raken Belgische piloten nog in Kegums?

Gisteren werd er een nieuwe coronamaatregel opgelegd door de Baltische staten Estland, Letland en Litouwen. Elke inwoner die komt van een land waar de besmettingsgraad hoger is dan 15 personen op 100.000 inwoners moet verplicht 14 dagen in quarantaine bij aankomst. Dat betekent dat de Belgische MXGP- en MX2 piloten in principe niet tijdig in Kegums raken.

De besmettingsgraad in ons land is de afgelopen weken opgelopen tot 29 personen op 100.000 en dus kleurt ons land nu oranje op de kaart van het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding. Bij aankomst in Letland worden de Belgen verplicht om 14 dagen in quarantaine te gaan. Maar het zijn nog slechts 11 dagen tot de MXGP- en MX2 wedstrijden op zondag 9 augustus. Voor de EMX-piloten rest er nog een dag minder want zij rijden deze GP op zaterdag.

Van Belgische zijde staan Clement Desalle, Julien Lieber, Jeremy Van Horebeek, Nathan Renkens, Cyril Genot, Jago Geerts, Adrien Wagener, Liam Everts, Romain Delbrassinne, Julian Vander Auwera, Wesly Dieudonne en Greg Smets op de diverse deelnemerslijsten. Deze beslissing is opnieuw slecht nieuws voor de GP’s in Letland want gisteren lieten we al weten dat het parlement in Letland niet erg happig is om de race te laten doorgaan.

Dit staat er momenteel te lezen op de website van Buitenlandse zaken: Reizen naar Letland is mogelijk mits rekening houdend met volgende voorwaarden:

– een quarantaine van 15 dagen respecteren

Voor het herstel van het reisverkeer met de EU landen hebben de Baltische landen een gezamenlijk evaluatiesysteem uitgebouwd.  Het reizigersverkeer is vrij voor de EU landen die een infectiegraad hebben van minder dan 15 personen  op 100.000 inwoners in de laatste 15 dagen.  De controles op reizigers vinden plaats in de luchthavens en havens, en aan de landsgrenzen.

België behoort momenteel tot de landen die boven deze infectiegraad zitten, wat betekent dat reizigers uit ons land verplicht onderworpen worden aan een zelf-isolatie van 15 dagen bij aankomst.

Recent Posts

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

2 uur ago

Josh Gilbert met Lexa MX in de Europese GP’s

Na een bijzonder moeilijk seizoen met Gabriel-SS24-KTM zal Josh Gilbert toch actief blijven in het…

3 uur ago

Standing Construct stopt met hun motorcross-team

Vanavond kregen we het bericht binnen op de redactie dat het Belgische Standing Construct Team…

6 uur ago

Hermans/Van den Bogaart winnen de ONK te Lierop!

Koen Hermans en Ben van den Bogaart hebben de ONK Zijspancross in Lierop gewonnen en…

13 uur ago

VIDEO: MX Of Nations Highlights

De voorbije MX of Nations in Matterley Basin waren er zeker één met een gouden…

14 uur ago

Van Grinsven neemt de leiding over in Lierop

In het zonnige Lierop heeft Jan Vlaeymans de achtste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands…

17 uur ago