HOT: Julien Lieber zet ’n punt achter zijn carrière!

JM Honda Racing rijder Julien Lieber heeft vandaag aangekondigd dat hij met onmiddellijke ingang stopt als professioneel motorcrosser. De 26-jarige Belg stond de voorbije 12 maanden lang aan de kant door de blessures die hij opliep in de GP van Duitsland vorig jaar.

Het nieuws mag dan als een schok komen, voor Lieber – een competitiebeest in hart en nieren- was de conclusie onvermijdelijk. Dat er iets mis is met Julien zou je overigens niet meteen merken als je hem alleen ziet rijden. Qua stijl, techniek en het gemak waarmee de klasbak uit Malmedy zijn ding deed, kon hij de vergelijking met de beste rijders ter wereld aan.

De JM Honda Racing rijder stond zowel in de EMX250 als in de MX2 op het podium. In de MXGP was zijn beste resultaat een 4de plaats tijdens de GP van Imola in 2018. Ook in zijn twee MX of Nations deelnames voor Team Belgium was Lieber succesvol. In 2014 behaalde hij brons, één jaar later pakte hij brons.

Het lijdt geen twijfel dat de protégé van drievoudig wereldkampioen Yves Demaria het potentieel had om zich ook in de MXGP te onderscheiden op de JM Honda CRF450R. Helaas heeft het lot anders beslist.

“De samenwerking met Julien verliep uitstekend. Het was al snel duidelijk dat de Honda een perfecte match was voor hem”, aldus JM Honda Racing teammanager Jacky Martens. “Deze winter zag alles er veelbelovend uit, maar helaas bleef hij hinder ondervinden van zijn blessures. Dat Julien stopt, is zeer betreurenswaardig voor het team, maar het is zeker ook moeilijk voor hem persoonlijk om deze stap te zetten. Ik wens ‘m in ieder geval veel succes in het volgende hoofdstuk van zijn leven!”

Foto’s: shobyBavo

Steven

Recent Posts

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

3 uur ago

Josh Gilbert met Lexa MX in de Europese GP’s

Na een bijzonder moeilijk seizoen met Gabriel-SS24-KTM zal Josh Gilbert toch actief blijven in het…

3 uur ago

Standing Construct stopt met hun motorcross-team

Vanavond kregen we het bericht binnen op de redactie dat het Belgische Standing Construct Team…

6 uur ago

Hermans/Van den Bogaart winnen de ONK te Lierop!

Koen Hermans en Ben van den Bogaart hebben de ONK Zijspancross in Lierop gewonnen en…

13 uur ago

VIDEO: MX Of Nations Highlights

De voorbije MX of Nations in Matterley Basin waren er zeker één met een gouden…

14 uur ago

Van Grinsven neemt de leiding over in Lierop

In het zonnige Lierop heeft Jan Vlaeymans de achtste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands…

17 uur ago