Team Youth Pro MX met 9 rijders in actie!

Ze hebben even geduld moeten hebben maar dit weekend gaan de kampioenschappen eindelijk van start! Het Team Youth Pro MX zal met acht rijders actief zijn in de resterende maanden van dit moeizame jaar. Verder zal de Brit Harry Dale in Boekel een gastoptreden maken, hetzelfde als jaren geleden Jack Grayson in Veendam deed.

In de lichtste klasse komt de zeer talentvolle Harry Dale uit in de kleuren van het door Vos Motoren gesteunde team. Dale is een bijzondere rijder met een prachtige stijl en mega snelheid. In zijn eerste seizoen verwachten de insiders direct vuurwerk.
Bij de 65cc Kleine Wielen komt het team met een vijftal rijders in actie! Sjevy Klokgieter, Chento van Soest, Noam Mezzavilla, Yuel Karnebeek en Elvis Totney. In dit gezelschap is Sjevy de enige met ervaring in deze klasse. De 9-jarige Helmonder gaat aan zijn twee seizoen beginnen terwijl de andere rijder hun debuut gaan maken. Alle vier komen ze over van de 50cc-klasse.
Ook Jur van Tuil komt vanaf de 50cc maar hij zal direct toetreden tot de 65cc Grote Wielen. Daarom heeft hij ervoor gekozen het eerste jaar het MON kampioenschap te rijden. Vorig jaar heeft Dean Gregoire al mooie dingen laten zien bij de 65cc Grote Wielen. Hij wist zich al twee keer op het podium te rijden maar dit jaar wil hij meer. De 10-jarige crosser zal hoge ogen proberen te gooien.
In de hoogste jeugdklasse komt Jelle Bankers voor het team uit. De Bakelnaar zal uitkomen in de 125cc-klasse en het KNMV en MON kampioenschap gaan combineren.

Komende zaterdag dus de eerste KNMV ONK in Boekel en de MON-rijders beginnen op het harde circuit Geldermalsen! Hopelijk werken de weersomstandigheden mee om dit jaar nog mooie wedstrijden te kunnen rijden.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #TeamYouthProMX

Recent Posts

Triumph stelt de TF 450-RC Edition voor aan het grote publiek

Triumph Motorcycles onthult zijn allereerste 450cc crossmotor, ontworpen in samenwerking met de GOAT, Ricky Carmichael.…

3 uur ago

Lucas Coenen in 2025 op KTM in de MXGP

Red Bull KTM Factory Racing is verheugd te kunnen aankondigen dat de opwindende Grand Prix-winnende…

8 uur ago

MON: Cuppen nadert Van Zoggel in titelstrijd

John Cuppen heeft afgelopen zondag in Veldhoven goede zaken gedaan in de strijd om het…

8 uur ago

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

10 uur ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

10 uur ago

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

19 uur ago