Dex van den Broek ongeslagen naar de titel!

In Oldebroek heeft Dex van den Broek zich vroegtijdig verzekerd van de titel in het KNMV Open Nederlands Kampioenschap 65cc Kleine Wielen. De 10-jarige crosser wist op het prachtige circuit ‘De Bargen’ beide manches op zijn naam te schrijven. Daarmee blijft hij niet alleen ongeslagen maar is de titel met nog een wedstrijd te gaan niet meer uit handen te geven!

Tijdtraining:
Terwijl de vogels nog bezig zijn aan hun ochtendritueel gaat Dex met zijn Paez Racing-KTM het circuit op voor de training. Omdat er maar twee wedstrijden per jaar op dit circuit worden verreden is de toplaag nagenoeg helemaal gras. Dex had direct de volle focus en wist in zijn tweede ronde direct de snelste tijd op de klokken te zetten en start dus vanaf de pole-position.

1e manche:
De eerste manche neemt de Deurnenaar een goede start en hij komt als vijfde uit de eerste bocht. Vervolgens werkt hij zich snel naar de leiding maar dan komt er een rode vlag. In de eerste ronde is maatje Gert de Knikker ten val gekomen en hij heeft hulp nodig van de EHBO. Dat is schrikken want vorige week reed Dex met Gert samen nog de twee-uurs wedstrijd op het circuit van Gouda. Er volgt een nieuwe manche en daarin komt Dex niet soepel over het starthek. Vervolgens rijdt hij een dijk van een wedstrijd en weet hij toch als leider uit de eerste ronde te komen. Daarna controleert hij de wedstrijd om deze met 33 seconden voorsprong als winnaar af te sluiten!

2e manche:
De start van de tweede manche is iets minder en er is ook nog een valpartij in de eerste bocht. Dex kon daar een van de zeven gevallen collega’s niet ontwijken maar gelukkig blijft dit zonder gevolgen. Vanaf de zesde plaats werkt hij zich in de eerste ronde op naar de derde plaats om in de tweede ronde de leiding in handen te nemen. Daarna kijkt hij niet meer om en wint hij niet alleen de manche maar is hij ook zeker van de titel! In zes ronden weet Dex nog een voorsprong van 15 seconden op te bouwen.

Volgende wedstrijd:
De vijfde en laatste wedstrijd van het KNMV ONK Jeugd wordt komende zaterdag verreden in Varsseveld.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Luc Wright

Recent Posts

VIDEO: de sfeer op de MXoN in Matterley Basin

De Motocross of Nations is weer achter de rug, maar we willen graag nog een…

3 minuten ago

Triumph stelt de TF 450-RC Edition voor aan het grote publiek

Triumph Motorcycles onthult zijn allereerste 450cc crossmotor, ontworpen in samenwerking met de GOAT, Ricky Carmichael.…

3 uur ago

Lucas Coenen in 2025 op KTM in de MXGP

Red Bull KTM Factory Racing is verheugd te kunnen aankondigen dat de opwindende Grand Prix-winnende…

8 uur ago

MON: Cuppen nadert Van Zoggel in titelstrijd

John Cuppen heeft afgelopen zondag in Veldhoven goede zaken gedaan in de strijd om het…

9 uur ago

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

10 uur ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

10 uur ago