Roczen en Sexton over hun dubbelslag in Atlanta

De tweede wedstrijd op de Atlanta Motor Speedway is goed verlopen voor Team HRC USA. Na een serie moeilijke tot slechte wedstrijden wist Ken Roczen zich te hervinden. De Duitser won terwijl teamgenoot Chase Sexton het succes compleet maakte. In de West-Coast zorgde Hunter Lawrence voor succes, de Australiër werd derde in de finale. Hier blikken ze terug op de laatste ‘midweek’ wedstrijd van het seizoen.

Ken Roczen
“Ik heb mijn manier van denken enorm veranderd voor de race van vanavond. Het begon al in de vrije training, met het neerzetten van de snelste rondetijd door gewoon agressief te zijn. Tegelijkertijd hebben we enkele aanpassingen aan de motor aangebracht die hebben geholpen, maar het is natuurlijk altijd afwachten totdat je ermee de wedstrijd in gaat. De aanpassingen leken echt hun vruchten af ​​te werpen. Ik was enthousiast over mijn rijden, maar ik wist dat het finale lang zou worden. Het circuit is immers lang hier in Atlanta. Ik ben erg blij dat Honda een eerste en een tweede plaats heeft gepakt. Het was een geweldige avond voor ons, ook in de titelstrijd, en ik hoop dat we dit kunnen volhouden en ook Atlanta 3 punten goed kunnen maken.”

Chase Sexton
“Het was een goede avond, het is natuurlijk altijd goed om op het podium te staan. Ik voelde me de hele dag goed, het snelle circuit lag mij direct en dat werpt duidelijk zijn vruchten af. Tijdens twee wedstrijden op het podium te staan is goed maar ik wil natuurlijk meer. Het is gaaf om Honda als eerste en tweede op het podium te zien. Ik kijk er naar uit om aanstaande zaterdag weer te rijden en we zullen proberen om de overwinning te pakken.”

Hunter Lawrence
“Het was eigenlijk een zware dag. We worstelden de hele dag met het afstellen van de machine en na de kwalificatie nam het team een ​​heel goede beslissing. We hebben een vering wijziging doorgevoerd voor de finale. Dit moest ik proberen tijdens de opwarm ronden, dat was ook de reden dat ik deze zo snel reed. Ik was blij met afstelling dus hebben wij niks meer aangepast. De eerste start was goed maar een valpartij gooide roet in het eten. De herstart kwam mij goed uit maar de tweede start was minder. Ik heb echt een goede wedstrijd gehad en ben daar best tevreden mee. Een derde plaats in de finale was het maximale vandaag.”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Honda

Recent Posts

Triumph stelt de TF 450-RC Edition voor aan het grote publiek

Triumph Motorcycles onthult zijn allereerste 450cc crossmotor, ontworpen in samenwerking met de GOAT, Ricky Carmichael.…

1 uur ago

Lucas Coenen in 2025 op KTM in de MXGP

Red Bull KTM Factory Racing is verheugd te kunnen aankondigen dat de opwindende Grand Prix-winnende…

5 uur ago

MON: Cuppen nadert Van Zoggel in titelstrijd

John Cuppen heeft afgelopen zondag in Veldhoven goede zaken gedaan in de strijd om het…

6 uur ago

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

8 uur ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

8 uur ago

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

17 uur ago