Jed Beaton over landgenoot en MotoGP ster Jack Miller

Door de ultralange voorbereiding op het GP seizoen verkozen veel rijders en teams er voor om langer op één plek te blijven. Tijdens zijn stage in Spanje kreeg Rockstar Energy Husqvarna MX2 ster Jed Beaton de gelegenheid om samen te trainen met Ducati Lenovo’s Jack Miller.

Beaton’s landgenoot was de afgelopen winter dan ook vaak aan de slag op de crossmotor. “Als jonge gast Jack reed natuurlijk motorcross voor hij overstapte naar de wegrace,” zegt Beaton. “Het was leuk om tijd door te brengen met een andere Australiër. Jack is iemand met veel gevoel voor humor dus was het cool om met hem te trainen. Ik heb nog geen andere MotoGP rijders aan het werk gezien op een crossbaan maar ik durf wedden dat hij één van de snelste MotoGP coureurs is op een crossmotor.”


Miller en Beaton reden onder andere op de populaire Rocco’s Ranch. Een dirt track complex dat net naast het Circuit de Barcelona-Catalunya ligt, waar ook de MotoGP te gast is. Voor Jed was het een compleet nieuwe off-road ervaring.

“Die dag dat we samen gingen ‘flat-tracken’ was één van mijn tofste ervaringen op de motor in lange tijd. Omdat het zo anders en helemaal nieuw was, voor mij,” aldus de 23-jarige Husqvarna rijder. “Ik reed de hele dag met een grote smile rond!”

In 2020 sloot Beaton het WK MX2 af als 4de. Dit seizoen wordt hij dan ook gezien als één van de uitdagers van Tom Vialle en Jago Geerts voor de 2021 wereldtitel bij de kwartliters. Ook voor Jack Miller, bezig aan zijn eerste seizoen als fabriekscoureur voor Ducati, staat er dit jaar veel op het spel. De manier waarop Jack zich voorbereidt en vooral de openheid viel Beaton op. MotoGP rijders moeten nu éénmaal op andere motoren trainen om het gebrek aan uren op hun racemotoren te compenseren.

“Hij is een beetje gek en maakt zich nooit zorgen,” lacht Jed. “Jack (Miller) houdt echt van motorcross. De mentaliteit van die mannen bevalt me wel. Ze hebben geen schrik om samen te trainen of te rijden. En het lijkt alsof ze zich altijd amuseren. Ik denk dat we toch terughoudender zijn over wat we doen. Maar ik respecteer het wek dat ze veel dingen samen doen, dat is best cool!”

Tekst: Adam Wheeler & Tom Jacobs
Foto’s: IG Jed Beaton, shotbyBavo, Ducati

Steven

Recent Posts

VIDEO: de sfeer op de MXoN in Matterley Basin

De Motocross of Nations is weer achter de rug, maar we willen graag nog een…

12 uur ago

Triumph stelt de TF 450-RC Edition voor aan het grote publiek

Triumph Motorcycles onthult zijn allereerste 450cc crossmotor, ontworpen in samenwerking met de GOAT, Ricky Carmichael.…

15 uur ago

Lucas Coenen in 2025 op KTM in de MXGP

Red Bull KTM Factory Racing is verheugd te kunnen aankondigen dat de opwindende Grand Prix-winnende…

20 uur ago

MON: Cuppen nadert Van Zoggel in titelstrijd

John Cuppen heeft afgelopen zondag in Veldhoven goede zaken gedaan in de strijd om het…

20 uur ago

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

22 uur ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

22 uur ago