Glenn Coldenhoff over zijn Russische GP

Er werd met heel veel spanning uitgekeken naar de eerste Grand Prix. Dat is natuurlijk altijd zo maar nu hebben de fans wel erg veel geduld moeten hebben. Voor het Monster Energy Yamaha Factory MXGP Team verliep de wedstrijd redelijk. Glenn Coldenhoff doet hier zijn verhaal net als teamgenoten Jeremy Seewer en Rookie Ben Watson.

Jeremy Seewer:
“Gezien hoe beide manches vandaag voor mij verlopen zijn, is het resultaat niet slecht. Ik heb een behoorlijk aantal punten weten te scoren in wat een slecht weekend had kunnen zijn. De baan was erg lastig en de snelheid ligt hoog. Ik ben blij dat deze GP voorbij is en dat ik nog heel ben. Het voelde als rijden op ijs. De top vijf was het doel hier en dat heb ik bereikt. Het is een goede positie om het kampioenschap te beginnen. Ik ben nog steeds niet 100% – Ik ben herstellende van een kleine blessure uit het voorseizoen, maar ik voel me goed bij het team en deze motor. Mijn tijd komt nog wel.”

Glenn Coldenhoff:
“Ik voelde me goed vanmorgen en had een goed gevoel in de training. Mijn start tijdens de eerste manche was niet zo geweldig. Later werd ik nog fors aan de kant gezet en daarbij werd mijn knie geraakt. Ook boog mijn voorrem en die kun je op dit circuit eigenlijk niet missen. Gelukkig wist in de schade te beperken en werd ik nog tiende. Ik ben veel dank verschuldigd aan de fysiotherapeut, Phillipe. Die heeft mij voor de tweede manche weer opgelapt waar nodig. Ik had een goede start in de tweede race, maar ik werd van achteruit aangeraakt met een zware crash tot gevolg. Toen maakte ik een fout en kwam ik een tijdje vast te zitten in een heel diep gat aan de zijkant van het circuit. Het is goed om wat punten te pakken, maar over het algemeen was het een zeer teleurstellende dag.”

Ben Watson:
“Ik heb de hele dag geworsteld. Kwalificatie is nooit mijn sterkste punt, maar op een circuit zoals hier waar je risico moet nemen zeker niet. Ik voelde me nooit op mijn gemak, dus reed ik de hele tijd in de veiligheidsmodus. Op dit niveau is het dat worstelen en proberen de schade te beperken. Het was maar een van die dagen. Ik ben gewoon blij om heelhuids uit de strijd te komen. Ik heb vandaag een paar crashes gehad waarvan een zware, maar ik ben in orde en ik ben gezond, dus ik blijf positief. Ik weet waartoe ik in staat ben. Ik laat me hierdoor niet beïnvloeden. Er komen betere dagen aan.”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Yamaha

Recent Posts

Standing Construct stopt met hun motorcross-team

Vanavond kregen we het bericht binnen op de redactie dat het Belgische Standing Construct Team…

2 uur ago

Hermans/Van den Bogaart winnen de ONK te Lierop!

Koen Hermans en Ben van den Bogaart hebben de ONK Zijspancross in Lierop gewonnen en…

9 uur ago

VIDEO: MX Of Nations Highlights

De voorbije MX of Nations in Matterley Basin waren er zeker één met een gouden…

10 uur ago

Van Grinsven neemt de leiding over in Lierop

In het zonnige Lierop heeft Jan Vlaeymans de achtste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands…

13 uur ago

Reacties van bronzen Team NL!

Na een 6de plek in de kwalificatieraces op zaterdag reed TeamNL onder leiding van een…

1 dag ago

Karlis Reisulis wint de Ricky Carmichael Award

Tijdens de Monster Energy Motocross of Nations 2024 heeft Karlis Reisulis de Ricky Carmichael Award…

1 dag ago