Vanluchene/Bax winnen dramatische 2e heat én de dagzege te Oldebroek!

Marvin Vanluchene/Robbie Bax hebben de winst in de 2e heat bij de ONK Sidecar Masters te Oldebroek weten te pakken na een zeer dramatisch verlopen heat. Met deze winst en een eerdere tweede plek in heat 1 wist men met afstand de dagzege in Oldebroek te pakken. Hermans/Janssens werden vierde in de 2e heat en hiermee tweede in de daguitslag. Van der Lagemaat/De Veene werden in de tweede heat vijfde en haalde hiermee verrassend de derde plek in de einduitslag. 

De tweede heat was er ene voor de neutrale toeschouwer om de vingers bij af te likken met dramatiek door crashes en falende mechaniek bij ook de topteams en heftige gevechten en positie wisselingen. Zoals zo vaak bij de zijspancross….de strijd was echt pas gedaan als men de finish wist te passeren.

Willemsen/Rietman pakte net als in de eerste heat de kopstart en werden direct gevolgd door Van Werven, Vanluchene en Bax. Achter Willemsen zat al snel Vanluchene te drukken met Bax in de achtervolging. Veldman/Cermak, gestart van plek acht, sloten zich al snel aan bij dit kwartet. Op dat moment hield men de adem in toen Keuben/Debruyne snoei hard crashte bij de landing van de tafelberg. Debruyne bleef even doodstil liggen op de baan terwijl Keuben met zijspan en al over de omheining vloog. Het publiek stoof geschrokken aan de kant maar de rollende zijspan bleef binnen de tweede afzetting. Zijspancrossers zijn bikkels en ergens ongelofelijk sprongen Keuben/Debruyne op het zijspan om met een ronde achterstand verder te rijden. Nog amper bijgekomen van de stuiterende zijspancombinatie van Keuben schrok het publiek even later weer op! Dit maal was het de eerste heat winnaar Bax/Musset die in het gevecht met Willemsen, Vanluchene en Veldman na de tafelberg op zijn voorwiel landde en er ook keihard afging! Rijder en bakkenist kwamen snoeihard op de baan terrecht en de machine was ook dusdanig beschadigd dat verder rijden onmogelijk bleek. Zo vielen Bax/Musset letterlijk weg uit de race! Inmiddels waren Veldman/Cermak als een doldrieste stier bezig met een race van jewelste. Men reed naar de eerste plek en tweede man Vanluchene kon duidelijk niet in het spoor blijven van Veldman. Willemsen/Rietman kelderde steeds verder weg, men werd uiteindelijk achtste, en moeten duidelijk nog werken aan het samen rijden. Dit bracht dan Van Werven/Van den Boogaart op drie. Zo leek vooraan geen vuiltje aan de lucht voor Veldman totdat in de éénnalaatste ronde ineens de ketting van de tandwielen liep! Zonder aandrijving viel het achterwiel dus stil en men moest vanaf een dominant leidende positie uitvallen! Koren op de molen voor Vanluchene die zo eerste kon worden met Van Werven op twee. Dan op drie was het nog niet gedaan! Die plek was voor Kops/Horton maar twee ronde voor tijd klopte Hermans/Janssens ineens op de deur! Een bloedstollend gevecht volgde. Maar wat Hermans met zijn rechterbak ook probeerde, hij kwam niet langs het linker van Kops/Horton die verdiend derde zouden worden in de tweede heat! Hermans/Janssens werden dan vierde, kwamen weer van achteraf en met deze vierde plek en een derde in de eerste heat werd men mooi tweede in het dagtotaal. Op afstand werden dan Van der Lagemaat/De Veene vijfde. Zij reden een constante heat en hielden in het warme Oldebroek in de dramatische 2e heat hun hoofd koel. Dit resulteerde in een welverdiende en onverwachte derde plek in de daguitslag!

Uitslag 2e heat ONK Sidecar Masters Oldebroek

Door: Emil Bilars

Recent Posts

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

4 uur ago

Josh Gilbert met Lexa MX in de Europese GP’s

Na een bijzonder moeilijk seizoen met Gabriel-SS24-KTM zal Josh Gilbert toch actief blijven in het…

5 uur ago

Standing Construct stopt met hun motorcross-team

Vanavond kregen we het bericht binnen op de redactie dat het Belgische Standing Construct Team…

8 uur ago

Hermans/Van den Bogaart winnen de ONK te Lierop!

Koen Hermans en Ben van den Bogaart hebben de ONK Zijspancross in Lierop gewonnen en…

15 uur ago

VIDEO: MX Of Nations Highlights

De voorbije MX of Nations in Matterley Basin waren er zeker één met een gouden…

16 uur ago

Van Grinsven neemt de leiding over in Lierop

In het zonnige Lierop heeft Jan Vlaeymans de achtste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands…

19 uur ago