Gymano Besems pakt ook dagzege in Berghem

Gymano Besems heeft de tweede wedstrijd van het NK quads gewonnen. Op een loodzware baan in Berghem moest Besems in de eerste manche nog Dennis Jansen voor zich dulden om vervolgens de ingekort tweede manche te winnen. Dennis Jansen eindigde in de tweede manche op een vierde plaats. Dit was voldoende om als tweede te eindigen in het dagklassement. Mike Koolhaas mocht plaatsnemen op de laagste trede van het erepodium met een derde en tweede plaats in de manches.

Eerste manche
Het was Jansen die de holeshot wist te pakken voor Koolhaas, Mike Verboven, Gymano Besems, Valentino van Ewijk, Marco Keunen, Winsten Besems en Tim van Wee. Snel maakten deze acht zich los van de rest van het deelnemersveld. Ruim drie ronden lang reden zij achter elkaar zonder dat er positiewisselingen waren. Het was wachten op wie er de nodige risico’s zou durven te nemen om positie winst te pakken of wie er een fout zou maken. Het was Koolhaas die uiteindelijk de pineut was. Door een kleine stuurfout viel hij terug naar de vierde plaats. Koolhaas rechte zijn rug en wist zich terug te knokken. Ondertussen moest van Ewijk langzaam maar zeker een gat laten met der voorste vier. In de voorlaatste ronde waren het Gymano Besems en Koolhaas die voorbijgingen aan Verboven en samen met Jansen streden om de manchezege. Jansen hield echter stand en wist de manche winnend af te sluiten. Binnen ruim een halve seconde volgden Gymano Besems en Koolhaas op de plaatsen 2 en 3. Op enkele seconden volgde Verboven. De vijfde plaats was voor van Ewijk die in de slotfase afstand nam van Winsten Besems en Keunen. Winsten Besems haalde de finish niet en Keunen moest tevreden zijn met de zesde plaats in de manche.

Tweede manche
Helaas werd de tweede manche werd wegens tijdgebrek ingekort tot 8 minuten plus één ronde. Gezien de geringe verschillen in de eerste manche was er echter wel alle reden om te hopen op wederom een manche waarin er geringe verschillen zouden zijn. Echter de verschillen werden snel gemaakt. Gymano Besems en Koolhaas reden vanaf de start snel weg van de rest van het deelnemersveld. Gymano Besems reed per ronde twee seconden weg van Koolhaas en won de manche dan ook voor Koolhaas. De derde plaats was voor Verboven die de eerste doorkomst nog op de vijfde plaats lag. Daar weer ruim achter wist Jansen die vierde plaats te pakken met enkele seconden voorsprong op de vijfde plaats. Die was voor van Ewijk die zich vanaf plaats negen naar voren had gereden. Hij wist Jarne van der Vorst maar net achter zich te houden, die vanaf plaats tien eveneens bezig was aan een mooie opmars.

Uitslag eerste manche NK Quads Berghem:
1. Jansen, 2. Gymano Besems, 3. Koolhaas, 4. Verboven, 5. van Ewijk, 6. Keunen, 7. van de Vorst, 8. van Campen, 9. Robin Mouw, 10. Woonink.

Uitslag tweede manche NK Quads Berghem:
1. Gymano Besems, 2. Koolhaas, 3. Verboven, 4. Jansen, 5. van Ewijk, 6. van de Vorst, 7. Robin Mouw, 8. van Campen, 9. Burgers, 10. Woonink.

Dagklassement NK Quads Berghem:
1. Gymano Besems 195, 2. Jansen 188, 3. Koolhaas 186, 4. Verboven 179, 5. van Ewijk 172, 6. van de Vorst 169, 7. Robin Mouw 166. 8 van Campen 166, 9. Keunen 163, 10 Woonink 162.

Tussenstand NK Quads 2021:
1. Gymano Besems 295, 2. Koolhaas 286, 3. Keunen 266, 4. Verboven 264, 5. Robin Mouw 261, 6. van Ewijk 258, 7. Burgers 256, 8. Gelmers 254, 9. van de Vorst 252, 10 van Campen 245.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics

Recent Posts

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

3 uur ago

Josh Gilbert met Lexa MX in de Europese GP’s

Na een bijzonder moeilijk seizoen met Gabriel-SS24-KTM zal Josh Gilbert toch actief blijven in het…

3 uur ago

Standing Construct stopt met hun motorcross-team

Vanavond kregen we het bericht binnen op de redactie dat het Belgische Standing Construct Team…

6 uur ago

Hermans/Van den Bogaart winnen de ONK te Lierop!

Koen Hermans en Ben van den Bogaart hebben de ONK Zijspancross in Lierop gewonnen en…

13 uur ago

VIDEO: MX Of Nations Highlights

De voorbije MX of Nations in Matterley Basin waren er zeker één met een gouden…

14 uur ago

Van Grinsven neemt de leiding over in Lierop

In het zonnige Lierop heeft Jan Vlaeymans de achtste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands…

17 uur ago