Amber Simons vele maten te groot voor concurrentie

Amber Simons heeft in Berghem haar tweede dagoverwinning behaald in de damesklasse. Op motorpark Nieuw Zevenbergen was zij vele maten te groot en won zij beide manches. Daniëlle van Kempen was “best of de rest” met tweemaal de tweede plaats in de manches. Sarah Bergsma mocht na tweemaal de derde plaats in de manches plaats nemen op de laagste trede van het erepodium. Noor Bergsma en Kim Peters maakten de top vijf compleet.

In de stand voor het NK staat Simons aan de leiding met 28 punten voorsprong op van Kempen. Sarah Bergsma volgt op 26 punten. Vanaf plaats drie zijn de verschillen steeds erg klein en lijkt zich een mooie strijd te ontwikkelen om de laatste podiumplaats in het kampioenschap.

Eerste manche
Het was Simons die als snelste weg was voor Van Kempen, Noor Bergsma en Janna Vos. Bij de eerste passage van de finish was Vos al uit de top vijf gevallen. Sarah Bergsma was al voorbij haar zus gegaan en kwam als derde door. Stacey Nooijens meldde zich op de vijfde plaats. Noor Bergsma kwam in de volgende ronde in de problemen en viel terug tot achter Nooijens en Kim Peters. In de daaropvolgende ronde ging Peters voorbij aan Nooijens om haar opmars na een val bij de start door te zetten. Inmiddels had Simons al een grote voorsprong op van Kempen met vlak daarachter Sarah Bergsma. Peters kwam opnieuw in de problemen en viel wederom terug naar de vijfde plaats. Hiermee waren de posities in de manche bepaald. Simons eindigde met 60 seconden voorsprong op van Kempen. Sarah Bergsma had op haar beurt een flink gat moeten laten op Van Kempen en kwam als derde over de finish. Noor Bergsma behaalde de vierde plaats en Peters sloot de manche als vijfde af.

Tweede manche
Opnieuw was snel duidelijk dat het verschil tussen Simons en de rest veel te groot is. Wederom pakte zij kopstart en was de strijd om de manchezege snel gestreden. Achter haar was het Nooijens die zich bij de eerste passage aan de finishlijn als tweede meldde voor Sarah Bergsma, Van Kempen en Nina Dijkman. Peters was na een val opnieuw aangewezen op een achtervolging. Snel was het Dijkman die terugviel en het was Noor Bergsma die nu als vijfde lag. Na drie ronden werd in de strijd vanaf de tweede plaats de verschillen gemaakt. Nooijens werd gepasseerd door Van Kempen en Sarah Bergsma en het was Nooijens die de strijd in haar voordeel beslist. Nooijens wist de vierde plaats te behouden voor een aanstormende Peters, die in de laatste ronde Noor Bergsma passeerde en de vijfde plaats voor zich opeiste. Dit alles gebeurde ruim achter Simons die uiteindelijk zelfs een volle ronde meer had gereden dan het volledige deelnemersveld in de damesklasse.

1e manche:
1. Simons, 2. van Kempen, 3. Sarah Bergsma, 4. Noor Bergsma, 5. Peters, 6. Willems, 7. Nooijens, 8. Vos, 9. Dijkman, 10. van Sleeuwen.

2e manche:
1. Simons, 2. van Kempen, 3. Sarah Bergsma, 4. Nooijens, 5. Peters, 6. Noor Bergsma, 7. Willems, 8. Dijkman, 9. Vos. 10. van Sleeuwen.

Dagklassement:
1. Simons 120, 2. van Kempen 108, 3. Sarah Bergsma 100, 4. Peters 90, 5. Noor Bergsma 90, 6. Nooijens 87, 7. Willems 84, 8. Dijkman 76, 9. Vos 76, 10. van Sleeuwen 35.

Tussenstand NK Damesklasse (MON):
1. Simons 240. 2. van Kempen 212, 3. Sarah Bergsma 186, 4. Noor Bergsma 184, 5. Nooijens 178, 6. Peters 174, 7. Willems 164, 8. Dijkman 152, 9. Vos 152, 10. van Brenk 146

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics

Recent Posts

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

29 minuten ago

Josh Gilbert met Lexa MX in de Europese GP’s

Na een bijzonder moeilijk seizoen met Gabriel-SS24-KTM zal Josh Gilbert toch actief blijven in het…

39 minuten ago

Standing Construct stopt met hun motorcross-team

Vanavond kregen we het bericht binnen op de redactie dat het Belgische Standing Construct Team…

4 uur ago

Hermans/Van den Bogaart winnen de ONK te Lierop!

Koen Hermans en Ben van den Bogaart hebben de ONK Zijspancross in Lierop gewonnen en…

11 uur ago

VIDEO: MX Of Nations Highlights

De voorbije MX of Nations in Matterley Basin waren er zeker één met een gouden…

12 uur ago

Van Grinsven neemt de leiding over in Lierop

In het zonnige Lierop heeft Jan Vlaeymans de achtste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands…

15 uur ago