Davy Pootjes in MXGP met JWR Honda

Na ’n moeilijke periode met veel blessures is er nu eindelijk goed nieuws voor Davy Pootjes! De 23-jarige motorcrosser maakte vandaag bekend dat hij volgend seizoen in het WK MXGP uitkomt voor JWR Honda Racing.

Pootjes gold als jeugdrijders als ’n groot talent en won o.m. de Europese 65cc titel. In 2019 behaalde zijn eerst GP podium in Mantova voor Diga Procross Husqvarna. Sindsdien kreeg hij echter met verschillende kwetsuren af te te rekenen. De voorbije twee seizoenen kwam Davy uit voor F&H Racing Shop.

Davy Pootjes: “Ik ben heel blij dat ik de kans krijg om voor een MXGP-team als JWR racing te rijden. De nieuwe Honda ziet er geweldig uit en na mijn eerste testrit was ik zo onder de indruk dat ik meteen wil gaan racen. Ik kijk er echt naar uit om met het complete JWR Honda Racing team samen te werken. Ik weet dat ik  met zeer gemotiveerde en gepassioneerde mensen zal werken . Ik kan niet wachten om te beginnen!! Ik ben zo dankbaar dat ik deze kans krijg en in de MXGP mag rijden op deze motor en dat Johan Westermark in mij gelooft.”

Johan Westermark (JWR Honda Racing teameigenaar): “We zijn blij om Davy in het team te hebben. We willen een rijder die weet wat er nodig is en de snelheid heeft. Davy heeft zijn snelheid al laten zien. Daardoor stond hij op de shortlist van rijders die we in het team wilden. Hij is getalenteerd, werkt hard en geeft het beste van zichzelf.  In de MX2 heeft hij zijn kunnen al bewezen en die snelheid is voor ons een belangrijke factor. Zijn houding om nooit op te geven is wat we van een rijder verwachten, en om voor JWR te rijden moet je ook een groot hart hebben en dat zien we in hem terug.”

Ashkan Aghili (24MX Marketing Manager): “We zijn trots en blij om onze samenwerking met JWR Racing te verlengen voor 2022. Onze samenwerking met JWR Racing is belangrijk geweest op verschillende niveaus. Ten eerste -meteen ook het belangrijkste- is het blijven ondersteunen van de sport en de MX-scène en ten tweede om JWR Racing als deel van ons R&D-proces te hebben. Op die manier kunnen we de best mogelijke producten blijven ontwikkelen.”

Patrik Erlandsson (marketingcoördinator): “Deze rijder is perfect voor het team! Davy zal geweldig zijn voor ons om te werken met een getalenteerde rijder die weet wat hij wil. We zullen veel aandacht besteden aan social-media aanwezigheid en activiteiten om hem te ondersteunen tijdens de grote wedstrijden. JWR zal voor 2022 een baanbrekende nieuwe mediastrategie uitrollen waar Davy een grote rol in zal spelen. Ik wil ook graag onze trouwe sponsors bedanken die ons weer zullen steunen.”

 

Steven

Recent Posts

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

27 minuten ago

Josh Gilbert met Lexa MX in de Europese GP’s

Na een bijzonder moeilijk seizoen met Gabriel-SS24-KTM zal Josh Gilbert toch actief blijven in het…

37 minuten ago

Standing Construct stopt met hun motorcross-team

Vanavond kregen we het bericht binnen op de redactie dat het Belgische Standing Construct Team…

4 uur ago

Hermans/Van den Bogaart winnen de ONK te Lierop!

Koen Hermans en Ben van den Bogaart hebben de ONK Zijspancross in Lierop gewonnen en…

11 uur ago

VIDEO: MX Of Nations Highlights

De voorbije MX of Nations in Matterley Basin waren er zeker één met een gouden…

12 uur ago

Van Grinsven neemt de leiding over in Lierop

In het zonnige Lierop heeft Jan Vlaeymans de achtste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands…

15 uur ago