De Carli Racing van KTM naar GasGas!

De geluiden waren er al langer maar nu is het officieel. Het De Carli Racing Team van Claudio De Carli stapt van KTM over op GasGas. Daarmee heeft het Spaanse merk van de KTM groep er meteen een Spaanse superster bij in de persoon van Jorge Prado!

Naast Jorge Prado in de MXGP brengt Red Bull GasGas Factory Racing De Carli Racing van KTM naar GasGas ook Mattia Guadagnini en Simon Längenfelder in stelling in de MX2. Rookie Guadagnini was dit seizoen dé sensatie in de MX2. Längenfelder stapt over van Diga Procross waar hij al op GasGas reed.

Jorge Prado: “Het is voor mij als Spanjaard heel speciaal om voor GASGAS met zijn Spaanse roots uit te komen. Ik kan niet wachten om in februari in mijn nieuwe kleuren te rijden. Het is perfect voor mij om het seizoen vroeg te beginnen omdat ik het liefst race en ik voel me nu al geweldig op de nieuwe motor. Daarom kijk ik dus erg uit naar de eerste GP. Ik heb zoveel geleerd tijdens de laatste twee seizoenen in de MXGP en ik heb het gevoel dat ik mijn niveau in 2022 nog kan verbeteren. Het zal zeker niet makkelijk worden en ik zal het moeten opnemen tegen enkele van de beste coureurs ter wereld die veel meer ervaring hebben, maar ik voel me klaar om opnieuw de strijd  aan te gaan. Met wat ik de afgelopen twee jaar heb geleerd, denk ik dat ik constanter vooraan kan rijden en ik heb er zin in om aan het nieuwe seizoen te beginnen.”

Mattia Guadagnini: “Ik ben erg enthousiast voor het seizoen 2022. Het is geweldig om vanaf nu deel uit maken van Red Bull GASGAS Factory Racing. De nieuwe kleuren zijn super en de set-up ziet er geweldig uit! Het is fantastisch om binnen dezelfde teamstructuur te blijven, want het is net één grote familie en dat is heel belangrijk voor mij. Al het harde werk van het afgelopen jaar heeft zijn vruchten afgeworpen, want in 2021 had ik zo’n geweldig seizoen, beter dan ik had verwacht. Het was zeker een uitstekend jaar en met nog een winter samen denk ik dat we in 2022 nog beter kunnen zijn op de nieuwe GASGAS motoren. De eerste ronde is nu niet ver meer weg en ik kijk er enorm naar uit om weer te beginnen in Matterley Basin. Het is een van mijn favoriete circuits en hier won ik mijn allereerste MX2-manche waardoor ik goede herinneringen heb aan deze baan. Het zou geweldig zijn om daar het seizoen te beginnen met een sterk resultaat en dat momentum mee te nemen voor de rest van het jaar.”

Simon Langenfelder: “Nieuw team, zelfde kleuren! Het is super spannend voor mij om verder te te gaan op GASGAS. Met de steun en begeleiding van dit ervaren team, denk ik dat ik echt vooruitgang kan boeken in het WK MX2. Ik heb de laatste tijd veel tijd doorgebracht in Italië met mijn nieuwe teamgenoten en alles is echt positief. Ik geniet echt van deze nieuwe omgeving en teamstructuur. Het off-season duurt niet zo lang als vorig jaar, maar ik kan zeker nog verbeteren. Eén ding waar ik aan zal werken is mijn snelheid. Met name om sneller te zijn tijdens de openingsronden omdat de intensiteit na het vallen van het starthek zo hoog is. Maar over het algemeen ziet de toekomst er heel goed uit, en ik denk dat 2022 het jaar wordt waarin mijn resultaten naar een hoger niveau zullen stijgen.”

Claudio de Carli – Red Bull GASGAS Factory Racing teammanager: “Het is een spannende stap en een grote eer om volgend seizoen GASGAS in de MXGP te mogen leiden. Met de rijders die we hebben, Jorge, Mattia en Simon, ben ik ervan overtuigd dat we in 2022 voor zowel de MXGP- als de MX2-wereldtitel kunnen strijden. Er zijn nog iets meer dan twee maanden te gaan voor de eerste ronde in februari en we liggen al voor op schema om klaar te zijn voor de openingswedstrijd in Engeland. We hebben drie zeer getalenteerde rijders en vanuit technisch oogpunt weet ik dat we de beste motoren hebben die er zijn. Het is het begin van een nieuw hoofdstuk en het team kan niet wachten om het nieuwe seizoen te beginnen met een compleet nieuwe look.”

Robert Jonas – VP Motorsports Offroad: “Het GASGAS-project is vanaf het allereerste begin een spannend avontuur geweest. Vanaf 2022 zal GASGAS nog sterker staan in het WK motorcross. Het concentreren van de race-inspanningen in één team, met drie ongelooflijk getalenteerde rijders in MXGP en MX2, is een positieve stap voor alle betrokkenen. Bovendien is het een stap waarvan wij geloven dat het GASGAS verder zal vestigen als één van de sterkste teams in het kampioenschap. In de aanloop naar het WK motorcross van 2022 is er een kort off-season, maar we weten dat het team en de rijders meer dan klaar zullen zijn voor de eerste ronde in februari!”

Door: Redactie
Foto: GasGas

Recent Posts

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

6 uur ago

Josh Gilbert met Lexa MX in de Europese GP’s

Na een bijzonder moeilijk seizoen met Gabriel-SS24-KTM zal Josh Gilbert toch actief blijven in het…

7 uur ago

Standing Construct stopt met hun motorcross-team

Vanavond kregen we het bericht binnen op de redactie dat het Belgische Standing Construct Team…

10 uur ago

Hermans/Van den Bogaart winnen de ONK te Lierop!

Koen Hermans en Ben van den Bogaart hebben de ONK Zijspancross in Lierop gewonnen en…

17 uur ago

VIDEO: MX Of Nations Highlights

De voorbije MX of Nations in Matterley Basin waren er zeker één met een gouden…

18 uur ago

Van Grinsven neemt de leiding over in Lierop

In het zonnige Lierop heeft Jan Vlaeymans de achtste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands…

21 uur ago