Kawasaki Racing Team 2022 voorgesteld

Het Kawasaki Racing Team zal opnieuw deelnemen aan het wereldkampioenschap motorcross met een sterke line-up in de MXGP klasse. Het zijn Romain Febvre en Ben Watson die de kleuren zullen verdedigen van het nieuwe officiële Kawasaki Racing Team.

2021 was een episch einde van het seizoen toen drie rijders tot aan de laatste manche streden om de titel. Romain Febvre bezorgde Kawasaki zijn beste resultaat ooit in de MXGP-klasse. De dertigjarige Fransman zal opnieuw aan het hoofd staan van KRT nadat hij een nieuw tweejarig contract tekende rechtstreeks met de Japanse fabriek. Die zal nu nog meer betrokken zijn bij het nieuwe project nu de teugels van het Kawasaki Racing Team overgaan naar Formule 1-legende Kimi Raikkonen en voormalig Moto GP-winnaar Antti Pyrhonen.

Steve Guttridge (Race Planning Manager – Kawasaki Motors Europe – KME): “In oktober van 2021 werd in Japan een nieuw bedrijf en juridische entiteit opgericht onder de naam Kawasaki Motors Ltd – KMC om zich directer te richten op de Kawasaki motorfietsactiviteiten, waartoe ook onze projecten voor het fabrieksraceteam behoren. Het nieuwe bedrijf en management zullen strategisch betrokken zijn bij het gebruik van de MXGP-raceactiviteiten van het team, samen met hun eigen onderzoek en ontwikkeling. Het Kawasaki Racing Team MXGP heeft een enorme en complexe rol te vervullen; wij geloven dat het team ons zal blijven helpen om grote stappen te zetten in de richting van ons uiteindelijke doel: wereldkampioen MXGP worden.”

Kimi Räikkönen (Team principal – KRT MXGP): “Het is geen geheim dat motorcross voor mij al vele jaren een van mijn grote passies in het leven is.  Dit team is echter niet wat je een hobby zou kunnen noemen, het is heel serieus en heel erg gefocust en we streven er naar om zo goed mogelijk te zijn. Nu ik gestopt ben met racen, kan ik meer tijd aan dit project besteden. Iedereen, inclusief mezelf, is blij dat Kawasaki ons als fabrieksteam heeft gekozen. Ik weet dat de kans op succes altijd groter is met directe fabrieksondersteuning, dus dit vertaalt zich in een geweldige kans voor ons als het nieuwe Kawasaki Racing Team in de MXGP.”

Antti Pyrhonen (Teammanager – KRT MXGP): “Sinds ik tien jaar geleden bij Kimi’s team ben gekomen zijn we nooit gestopt met hard werken om de beste resultaten in de MXGP klasse te behalen. Nadat we een aantal goede resultaten hebben behaald met talloze overwinningen en podiums, hebben we nu de kans om nauw samen te werken met een prestigieuze fabriek. We werken al enkele maanden aan dit nieuwe project en we zijn uiteraard zeer verheugd dat we de kans krijgen om ons bij Kawasaki aan te sluiten en het Kawasaki Racing Team te leiden. De MXGP-klasse is het summum van onze sport en we weten hoe competitief de serie is, maar we kijken met optimisme naar deze nieuwe uitdaging aangezien we twee sterke en snelle rijders hebben om dit nieuwe hoofdstuk in te gaan met een fabriek achter ons.”

Romain Febvre: “Het is zeker niet mijn beste winter geweest sinds ik ben begonnen met racen. Het is altijd frustrerend om te herstellen van een blessure terwijl je rivalen aan het werk zijn op de circuits, maar zo is het nu eenmaal, blessures horen bij onze sport. Mijn herstel verloopt voorspoedig en ik kan niet wachten om weer op mijn Kawasaki te stappen. Het kampioenschap zal weer lang duren en ik zal mijn best doen om zo snel mogelijk weer te gaan racen. 2021 was zeker een geweldig seizoen voor me. Ik voelde me zo op mijn gemak op de KX450-SR en ik streed tot de allerlaatste manche voor de titel. Het tekenen van een tweejarige fabrieksdeal met Japan was goed voor mijn zelfvertrouwen, en het is nog een boost om vanaf dag één bij het nieuwe project betrokken te zijn.”

Ben Watson: “Er zijn niet zo veel fabriekszitjes in de MXGP-klasse, dus ik ben erg trots dat ik door het Kawasaki Racing Team geselecteerd ben voor mijn tweede jaar in dit kampioenschap. Het is een nieuw hoofdstuk in mijn carrière en het is geweldig om nauw samen te werken met Romain. We kennen en waarderen elkaar omdat we in het verleden samen hebben getraind. Ik heb veel geleerd tijdens mijn rookie-jaar en ik heb vertrouwen in het komende seizoen omdat ik heb gezien hoe sterk het team is nadat we al een paar maanden hebben samengewerkt. Het is echt spannend om deel uit te maken van deze nieuwe uitdaging.”

Foto’s: shotbyBavo

Recent Posts

VIDEO: de sfeer op de MXoN in Matterley Basin

De Motocross of Nations is weer achter de rug, maar we willen graag nog een…

10 uur ago

Triumph stelt de TF 450-RC Edition voor aan het grote publiek

Triumph Motorcycles onthult zijn allereerste 450cc crossmotor, ontworpen in samenwerking met de GOAT, Ricky Carmichael.…

13 uur ago

Lucas Coenen in 2025 op KTM in de MXGP

Red Bull KTM Factory Racing is verheugd te kunnen aankondigen dat de opwindende Grand Prix-winnende…

18 uur ago

MON: Cuppen nadert Van Zoggel in titelstrijd

John Cuppen heeft afgelopen zondag in Veldhoven goede zaken gedaan in de strijd om het…

19 uur ago

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

20 uur ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

20 uur ago