Bolink pakt dagzege MX Open Inters in laatste ronde

Zondag stond in Boekel de eerste wedstrijd voor de MX2/Open inters op het programma. In het zand van circuit Bezuidenhout was het Mike Bolink die uiteindelijk de sterkste was. De rijder van het VIP Lounge 211 MX team wist in de eindfase van de eerste manche de koppositie te pakken om de manchezege te pakken. In de tweede manche leek zowel de manche- als de dagzege naar Lars Griekspoor te gaan, echter het was René Albers die terugviel van de derde naar de vijfde plaats. Hierdoor wist Bolink als vierde over de finish te komen en behaalde hiermee ook de dagzege. Griekspoor behaalde wel de manchezege in de tweede manche, maar met een vijfde plaats in de eerste manche moest hij tevreden zijn met de tweede plaats in het dagklassement.

Titelverdediger Jacky Tausch behaalde in de manches de tweede en derde plaats en mocht eveneens plaatsnemen op het erepodium. Hij hield hiermee Bram van den Hoek en Michael Hool achter zich.
Bij de MX2 inters kwam de dagzege met Adam John Collings in Engelse handen. Na de manchezege in de eerste manche had hij aan de tweede plaats in de tweede manche genoeg om de dagzege te pakken. De tweede plaats was voor Romano Aspers met een derde en eerste plaats in de manches. Met de tweede en derde plaats in de manches was het Bradley Metsers die plaats mocht nemen op de laagste trede van het podium.

Eerste manche
Het was van den Hoek die als beste weg was voor Tausch, Griekspoor en John Cuppen en Albers. In de eerste twee ronden was het Albers die sterk kwam opzetten en voorbijging aan zowel Cuppen als Griekspoor om als derde door te komen. Voor Cuppen was dit gelijk het begin van zijn terugval en hij werd snel gepasseerd door Bolink. Hierna was het Tausch die de koppositie wist te pakken en Griekspoor ging opnieuw voorbij aan Albers. Bolink zette ondertussen zijn opmars door en ging ook voorbij aan Albers. Tausch en van den Hoek hadden inmiddels en voorsprong van enkele seconden opgebouwd, maar het waren Griekspoor en Bolink die eerst van de Hoek wisten te achterhalen en vervolgens zag ook Tausch zijn voorsprong verdwijnen. Griekspoor pakte even de koppositie, maar moest deze alweer snel afstaan aan Tausch. Griekspoor moest het tempo laten zakken en zag ook Bolink aan zich voorbijgaan die ver. Inmiddels was het Michael Hool die voorbij was gegaan aan van den Hoek en Albers en op de vierde plaats lag. Van den Hoek was ook gepasseerd door Albers en viel nu buiten de top vijf. In de voorlaatste ronde wist Bolink de kopposite over te nemen en sloot de manche winnend af voor Tausch. Hool ging nog voorbij aan Albers en sloot de manche als derde af. Plaats vier was voor Albers die in de laatste ronde voorbijging aan van den Hoek. Na drie ronden was het Albers die de koppositie overnam

Tweede manche
Het was Loeka Thonies die de beste start had voor van den Hoek, Albers, Cuppen en Tausch. Lang kon Thoenies hier niet van genieten. Van den Hoek pakte in de eerste ronde de koppositie over en hij werd ook snel gepasseerd door Albers, Hool, Tausch en Griekspoor. Bij de tweede doorkomst lag van den Hoek nog aan de leiding voor Albers, Hool, Griekspoor en Tausch. Het was Albers die in de derde ronde de koppositie pakte. Hool viel snel terug naar de vijfde plaats en Griekspoor en Tausch vonden de aansluiting bij de twee koplopers. Halverwege de manche was het Taush die voorbijging aan Griekspoor en van den Hoek om in de daaropvolgende ronde de koppositie over te nemen van Albers. Echter ging Tausch al snel in de fout en hij viel terug naar de vierde plaats. Van den Hoek pakte opnieuw de koppositie en zag in de volgende ronde Griekspoor aan zich voorbijgaan. Inmiddels was het Bolink die zich had opgewerkt naar de vijfde plaats. De manchezege ging naar Griekspoor voor van den Hoek. Hiermee zou Griekspoor ook de dagzege hebben gegrepen echter deze strijd werd in de laatste ronde beslist in het voordeel van Bolink. Het was Albers die in de laatste ronde zijn derde plaats in de manche in rook zag opgaan en hij werd gepasseerd door Tausch en Bolink. Hiermee zag Tausch als derde de zwart/wit geblokte vlag en met de vierde plaats behield Bolink twee punten voorsprong op Griekspoor voor de dagzege. Albers moest het doen met de vijfde plaats in de manche.

Eerste manche MX2/Open inters:
1. Bolink, 2. Tausch, 3. Hool, 4. Albers, 5. Griekspoor, 6. Collings, 7. van den Hoek, 8. Metsers, 9. Cooymans, 10. Mesters.

Tweede manche MX2/Open inters:
1. Griekspoor, 2. van den Hoek, 3. Tausch, 4. Bolink, 5. Albers, 6. Aspers, 7. Collings, 8. Hool, 9. Mesters, 10. Thonies.

Dagklassement MX open inters (tevens bruto tussenstand NK):
1. Bolink 107, 2. Griekspoor 105, 3. Tausch 104, 4. van den Hoek 97, 5. Hool 93, 6. Albers 92, 7. Thonies 78, 8. Cooymans 74, 9. Ruijters 70, 10. van Vroenhoven 68.

Dagklassement MX2 inters (tevens bruto tussenstand NK):
1. Collings 114, 2. Aspers 110, 3. Mesters 104, 4. Rutten 88, 5. Janssen 88, 6. Bankers 82, 7. Simons 74, 8. de Weerd 74, 9. Klijn 74, 10. Lucas 64.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics

Recent Posts

TM Racing onthult 2025 modellen

TM Racing onthult haar 2025 modellen met een aantal wijzigingen voor alle cilinderinhouden. Deze omvatten…

17 uur ago

Zo kijk je gratis naar de start van het nieuwe WSX-seizoen

Het nog jonge wereldkampioenschap supercross WSX start komend weekend in Vancouver. Ken Roczen verdedigt er…

19 uur ago

VIDEO: Kay de Wolf in de VS!

Als verrassing voor zijn MX2 wereldtitel mocht Kay de Wolf naar Amerika. Kay kwam eerder…

24 uur ago

Suzuki viert 50 jaar RM motorcross erfgoed

Suzuki viert de 50ste verjaardag van de legendarische RM motorcross lijn die in 1975 begon.…

2 dagen ago

David Braceras tekent bij Jacky Martens

In 2025 zal David Braceras uitkomen voor JM Honda Racing in het FIM wereldkampioenschap MX2.…

2 dagen ago

Cohen Jagielski maakt overstap naar EMX85

Na een bijzonder sterk seizoen 2024 zal Daniel Cohen Jagielski voor het komende seizoen de…

2 dagen ago