Van der Beek sterkste op het Radiocircuit

Zaterdag stond in Stevensbeek de zevende wedstrijd op het programma in de kampioenstrijd in de damesklasse. Op het radiocircuit was het Jenitty van der Beek die de dagzege greep met twee manchezeges. Met tweemaal de tweede plaats eindigde Britt van der Werff op de tweede plaats. Met een vijfde en derde plaats in de manches was de laatste podiumplek voor Kimberly Braam. Kaylee van Dam en Cynthia Swets maakten de top vijf compleet.

Eerste manche
Verhaal van de eerste manche is de rode vlag situatie die al vroeg in de manche ontstond. Lianne Muilwijk kwam bij de start klem te zitten tussen andere rijders en kwam hierbij ten val. Hierop werd uiteraard de gele vlag getoond. Echter de wedstrijdleiding vond dat er geen respect werd getoond voor deze vlag doordat er te weinig tempo geminderd werd en besloot hierop om er een rode vlag situatie van te maken. Hierover verschilde de meningen nogal al en het waren vooral de andere deelnemers die vinden dat er genoeg snelheid geminderd was. Gevolg was een herstart en vooraf kregen alle andere deelnemers een standje van de wedstrijdleiding. Hoe dan ook is het belangrijk om een gele vlag situatie te respecteren en duidelijk snelheid te minderen in het gebied waar een gele vlag situatie is. Dit is niet alleen voor de veiligheid van diegene die daar ter plekke ligt, maar is ook voor de veiligheid voor diegene die er langs komen rijden.
Bij de herstart was het Amber Simons die als snelste weg was. Zij werd gevolgd voor Swets, van Dam, van der Werff en van der Beek. Al snel was het van der Beek die naar de tweede plaats. Van der Werff lag nu op de derde plaats voor Swets en van Dam. Simons had inmiddels een kleine voorsprong, maar zij werd weer achterhaald door van der Beek en van der Werff. Beide dames gingen voorbij aan Simons en het was eerste van der Werff die de koppositie wist te pakken. Zij moest deze in de voorlaatste ronde afstaan aan van der Beek, die dan ook de manche won voor van der Werff. Simons volgde op een tien seconden als derde. Daarachter wist van Dam zich als vierde te handhaven en in de laatste ronde was het Braam die voorbij ging aan Swets.

Tweede manche
Het was gelijk van der Beek die de koppositie pakte voor Simons, van der Werff, van Dam en Braam. Van der Beek pakte snel een voorsprong en was de gehele was in control. daarachter volgde Simons en van der Werff die weer op gepaste afstand werden gevolgd door van Dam en Braam. In de derde ronde was het Braam die de vierde plaats wist over te nemen. In de volgende ronde was van der Werff die voorbij Simons ging. Hiermee leken de posities ingenomen voor de manche. Halverwege de manche was het Simons die echter langs de baan terecht kwam en op een zandhoop reed. Zij viel uit en het was Swets die zich hierdoor in de top vijf terecht kwam. Van der Beek won de manche voor van der Werff en Braam. Swets kwam nog aan het achterwiel bij van Dam, maar voorbij kwam zij niet meer.

Eerste manche damesklasse Stevensbeek:
1. van der Beek, 2. van der Werff, 3. Simons, 4. van Dam, 5. Braam, 6. Swets, 7. Welters, 8. van Kempen, 9. Angela Lageman, 10. Peters.

Tweede manche damesklasse Stevensbeek:
1. van der Beek, 2. van der Werff, 3. Braam, 4. van Dam, 5. Swets, 6. Angela Lageman, 7. Welters, 8. van Kempen, 9. Peters, 10. Demi Lageman

Dagklassement damesklasse Stevensbeek:
1. van der Beek 120, 2. van der Werff 108, 3. Braam 95, 4. van Dam 94, 5. Swets 86, 6. Welters 82, 7. Angela Lageman 80, 8. van Kempen 78, 9. Simons 75, 10. Peters 72.

Netto-tussenstand damesklasse 2022:
1. Van der Werff 652, 2. Muilwijk 650, 3. Braam 604, 4. van der Beek 565, 5. van Dam 542, 6. Swets 516, 7. Angela Lageman 502, 8. Welters 456, 9. van Kempen 450, 10. Demi Lageman 408.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbpics

Recent Posts

Standing Construct stopt met hun motorcross-team

Vanavond kregen we het bericht binnen op de redactie dat het Belgische Standing Construct Team…

3 uur ago

Hermans/Van den Bogaart winnen de ONK te Lierop!

Koen Hermans en Ben van den Bogaart hebben de ONK Zijspancross in Lierop gewonnen en…

10 uur ago

VIDEO: MX Of Nations Highlights

De voorbije MX of Nations in Matterley Basin waren er zeker één met een gouden…

11 uur ago

Van Grinsven neemt de leiding over in Lierop

In het zonnige Lierop heeft Jan Vlaeymans de achtste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands…

14 uur ago

Reacties van bronzen Team NL!

Na een 6de plek in de kwalificatieraces op zaterdag reed TeamNL onder leiding van een…

1 dag ago

Karlis Reisulis wint de Ricky Carmichael Award

Tijdens de Monster Energy Motocross of Nations 2024 heeft Karlis Reisulis de Ricky Carmichael Award…

1 dag ago