NK Zijspannen Lierop; dagoverwinning én titel voor Vaerenberg/Van Dijk

Vaerenberg/Van Dijk hebben de NK bij de zijspannen te Lierop gewonnen. Met een vierde en eerste plek wisten ze in de daguitslag nipt Grondman/Van Deutekom voor te blijven. Cor van Werven, die vanwege een blessure van zoon Ruben éémalig het stuur terug beet pakte, werd met thuisbakkenist Nick Maas knap derde.

De baan in Lierop lag zwaar en dat leverde chaotische races op waarin de sterkste en meest ervaren zijspancrossers boven kwamen. De eerste heat begon met een kopstart voor Stalman/Vos met Vaerenberg/Van Dijk hier naast. Die haakte echter in elkaar waardoor veel andere zijspannen langszij schoten.

Onder andere Van Werven/Maas en Grondman/Van Deutekom konden hier geen gebruik van maken. Ook zij stonden namelijk in de eerste bocht stil. Vooraan was op deze manier V.d.Boomen/V.d.Wiel gevlogen en zij wonnen glansrijk de heat de eerste heat.  Grondman kon nog knap naar plek twee rijden met op drie het linker zijspan van V.d.Venne. Kampioenschaps leider Vaerenberg werd vierde en was op een haartje na kampioen.

In de tweede manche pakte Vaerenberg/Van Dijk dan met glans de Nederlandse titel door de heat te winnen. Talrijke uitzinnige supporters zagen zo #95 de titel pakken met zelfs nog een wedstrijddag te gaan in Berghem.

Ruben van Werven kon dus door blessureleed geen strijd leveren voor de titel, maar zijn vader vervulde deze wedstrijd zijn plek met verve. In de tweede heat werden Cor van Werven en Nick Maas mooi tweede en zo kon men als derde zelfs naar het dagpodium. Grondman/Van Deutekom werden in deze heat derde maar in totaal werd men tweede in Lierop.

Daguitslag NK Zijspan Lierop

 

Recent Posts

Standing Construct stopt met hun motorcross-team

Vanavond kregen we het bericht binnen op de redactie dat het Belgische Standing Construct Team…

3 uur ago

Hermans/Van den Bogaart winnen de ONK te Lierop!

Koen Hermans en Ben van den Bogaart hebben de ONK Zijspancross in Lierop gewonnen en…

10 uur ago

VIDEO: MX Of Nations Highlights

De voorbije MX of Nations in Matterley Basin waren er zeker één met een gouden…

11 uur ago

Van Grinsven neemt de leiding over in Lierop

In het zonnige Lierop heeft Jan Vlaeymans de achtste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands…

14 uur ago

Reacties van bronzen Team NL!

Na een 6de plek in de kwalificatieraces op zaterdag reed TeamNL onder leiding van een…

1 dag ago

Karlis Reisulis wint de Ricky Carmichael Award

Tijdens de Monster Energy Motocross of Nations 2024 heeft Karlis Reisulis de Ricky Carmichael Award…

1 dag ago