Hot: Ken Roczen kiest voor geel!

Na een periode waarin de Duitser vrij als een vogel met zowat elke merk ging testen is de kogel nu door de kerk. Ken Roczen start de AMA Supercross op 7 januari met een Suzuki.

Roczen was de laatste maanden niet uit het nieuws te branden. Eerst was er de breuk met HRC Honda, dan won hij de wereldtitel Supercross op een privé Honda, testte een Yamaha, een Kawasaki, een Suzuki en een elektrische Stark. Deze laatste heeft nog geen toelating van de AMA en viel al snel af als kandidaat.

Vorige week nog was er nieuws rond een dopingtest die Roczen zou geweigerd hebben tijdens de Supercross in Australië (nvdr: de test werd wel degelijk afgenomen maar het resultaat is nog niet gekend). Door de hetze rond deze drugtest zou een mogelijke overeenkomst met de groep KTM/Husqvarna/GasGas in rook zijn opgegaan. Vandaag was het dan D-day en tekende Roczen een overeenkomst met HEP Suzuki.

Ken Roczen: “Ik ben meer dan enthousiast om voor de 3de keer in mijn carrière opnieuw met Suzuki in contact te komen. We hebben veel succes gehad in het verleden en ik kijk er naar uit om te zien wat we samen kunnen bereiken in onze toekomst. Ik heb veel vertrouwen in Suzuki en het H.E.P. Motorsports programma en ik ben enthousiast om eindelijk met een frisse start het nieuwe jaar in te gaan. Vanaf het moment dat ik op de motor stapte voelde ik me meteen thuis. Het was een welkome verrassing hoe snel ik me heb aangepast aan de motor en het team. We zullen klaar zijn om te gaan racen op 7 januari.”

Recent Posts

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

28 minuten ago

Josh Gilbert met Lexa MX in de Europese GP’s

Na een bijzonder moeilijk seizoen met Gabriel-SS24-KTM zal Josh Gilbert toch actief blijven in het…

37 minuten ago

Standing Construct stopt met hun motorcross-team

Vanavond kregen we het bericht binnen op de redactie dat het Belgische Standing Construct Team…

4 uur ago

Hermans/Van den Bogaart winnen de ONK te Lierop!

Koen Hermans en Ben van den Bogaart hebben de ONK Zijspancross in Lierop gewonnen en…

11 uur ago

VIDEO: MX Of Nations Highlights

De voorbije MX of Nations in Matterley Basin waren er zeker één met een gouden…

12 uur ago

Van Grinsven neemt de leiding over in Lierop

In het zonnige Lierop heeft Jan Vlaeymans de achtste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands…

15 uur ago