Adrien Van Beveren klaar voor een nieuwe Dakar Rally

Het is een druk einde van het jaar geweest voor Adrien Van Beveren sinds zijn overwinning in Andalusië tijdens de laatste ronde van het wereldkampioenschap van 2022. Voorbereidingen voor de Dakar, laatste tests op de motor, fysieke training en vergaderingen met partners stonden op de agenda, dus er was weinig rust voor de start van het seizoen 2023.

Het laagseizoen is nooit echt “vrij” en het is ook de tijd om te profiteren van het feit dat je geen competitie hebt om tijd door te brengen met sponsors. Inderdaad, een aanwezigheid op de EICMA in Milaan met Honda en Parts Europe, een snelle aanwezigheid op de Supercross in Parijs en eind november een uitnodiging van HONDA in Japan …

Een reis naar de andere kant van de wereld die Adrien voor geen goud had willen missen. Een kans voor hem om de fabriek te bezoeken en persoonlijk kennis te maken met de voorzitters van HRC en alle mensen achter de schermen, met wie hij in contact staat sinds hij bij zijn nieuwe team is gekomen.

Sinds dit jaar is de Honda Racing Corporation gastheer voor de disciplines auto en motor en voor hun jaarlijkse Honda Thanks Day kwamen Adrien en de andere HRC-coureurs (MotoGP, Formule 1, Trial…) bijeen op het circuit van Motegi en gaven ze elk een demonstratie van hun discipline op aangepaste modules. Adrien werd uitgedaagd op een grote sprong met zijn rallymotor.

Honda ingenieurs maakten van de gelegenheid gebruik om tijd met Adrien door te brengen en de ontwikkeling van de huidige motorfiets en de toekomstplannen van de fabriek voor de rallymotor en zelfs het consumentenassortiment te bespreken, in totaal twee dagen. Onder de indruk van de 26 ingenieurs die aan zijn rallymotor werken, kon Adrien de geheime werkplaatsen van HRC bezoeken, zonder telefoon en met geheimhoudingsplicht. Elk onderdeel van de rallymotor heeft zijn eigen ingenieur. Er werden ook windtunneltests uitgevoerd om te werken aan de aerodynamica van de motorfiets.

Naast de tijd die hij doorbracht met het Honda-team in hun kantoren, had Adrien ook de gelegenheid om de heer Arai, zijn trouwe partner, te ontmoeten, wat een eer was. Tijdens deze week op locatie maakte Adrien van de gelegenheid gebruik om een halve dag Tokio en een deel van de Japanse cultuur te ontdekken. De netheid en het respect dat er heerste fascineerden hem. Na deze prachtige week in Japan ging Adrien met een rechtstreekse vlucht van Tokio naar Santiago de Chile voor de laatste test van de motor voor de Dakar met de rest van het team.

Tijd op de motor doorbrengen, in omstandigheden vergelijkbaar met de Dakar, om de laatste aanpassingen te doen met de Honda monteurs en ingenieurs voor de wedstrijd. Deze bijeenkomst met het hele team, personeel en rijders was ook de gelegenheid om de foto’s te maken van de officiële presentatie van het team voor het begin van het seizoen 2023 en voor de Dakar-rally in het bijzonder.

De terugkeer naar Andorra voor enkele voorbereidende sessies op hoogte, en vervolgens naar Noord-Frankrijk om Kerstmis met zijn familie door te brengen, stelden hem in staat deze eindejaars wereldtournee te voltooien. Ook al moet hij nog wat krachttraining en motorcrosstraining doen, Adrien is er klaar voor.

Een Dakar rally die moeilijk belooft te worden. Langere etappes waarin lichaam en machine op de proef worden gesteld. Tot ziens op de startlijn van de proloog op 31 december.

Recent Posts

Hermans/Van den Bogaart winnen de ONK te Lierop!

Koen Hermans en Ben van den Bogaart hebben de ONK Zijspancross in Lierop gewonnen en…

7 uur ago

VIDEO: MX Of Nations Highlights

De voorbije MX of Nations in Matterley Basin waren er zeker één met een gouden…

7 uur ago

Van Grinsven neemt de leiding over in Lierop

In het zonnige Lierop heeft Jan Vlaeymans de achtste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands…

10 uur ago

Reacties van bronzen Team NL!

Na een 6de plek in de kwalificatieraces op zaterdag reed TeamNL onder leiding van een…

1 dag ago

Karlis Reisulis wint de Ricky Carmichael Award

Tijdens de Monster Energy Motocross of Nations 2024 heeft Karlis Reisulis de Ricky Carmichael Award…

1 dag ago

Keith wint gevecht met Townley, De Baere vierde!

In een prachtige wedstrijd heeft Jamie Keith de Yamaha bLU cRU YZ125 Superfinale gewonnen. De…

1 dag ago