Na vijf jaar weer een Nederlandse MX2-zege?

Op 1 juli 2018 won Calvin Vlaanderen de Grand Prix van Indonesië. De Honda-rijder won op het circuit van Pangkal Pinang met een derde en eerste plaats de wedstrijd voor Thomas Covington en Jorge Prado. Vlaanderen reed met een KNMV licentie maar de Zuid-Afrikaanse vlag ging omhoog tijdens de podium ceremony. Later kwam er vanuit de Zuid-Afrikaanse federatie een reactie waarna de crosser besloot in het vervolg zijn Nederlandse paspoort te gebruiken.

Sindsdien wacht Nederland op een MX2 GP-zege, wie gaat het lukken in 2023? Het kikkerlandje heeft zeker kanshebbers want er staan drie landgenoten op de permanente deelnemerslijst voor het WK. Van zowel Roan van de Moosdijk als Kay de Wolf verwachten wij dat ze mee gaan doen voor minimaal podiumplaatsen. De Husqvarna-rijders wisten al vaker het Grand Prix podium te beklimmen maar stonden nog nooit op de hoogste trede.

Rick Elzinga begint aan zijn eerste volledige GP-seizoen dus voor hem zijn de verwachtingen minder. De Yamaha-rijder komt uit voor het team onderleiding van Hans Corvers aan de zijde van Jago Geerts en Thibault Benistant. Elzinga kan zeker mooie dingen laten zien maar mee doen voor een GP-overwinning is waarschijnlijk nog iets te veel gevraagd.

De vierde landgenoot op de “Officially Approved Teams” is helaas in de problemen gekomen door het terugtrekken van zijn team. Kay Karssemakers tekende vorig jaar een contract voor 2022 en 2023. Het team heeft eerder dit jaar bekend gemaakt de deuren te sluiten. De 18-jarige crosser heeft onderdak gevonden maar hierdoor zal hij actief zijn in het Europees Kampioenschap 250cc ipv de Grand Prix.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Husqvarna

Recent Posts

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

4 uur ago

Josh Gilbert met Lexa MX in de Europese GP’s

Na een bijzonder moeilijk seizoen met Gabriel-SS24-KTM zal Josh Gilbert toch actief blijven in het…

4 uur ago

Standing Construct stopt met hun motorcross-team

Vanavond kregen we het bericht binnen op de redactie dat het Belgische Standing Construct Team…

8 uur ago

Hermans/Van den Bogaart winnen de ONK te Lierop!

Koen Hermans en Ben van den Bogaart hebben de ONK Zijspancross in Lierop gewonnen en…

15 uur ago

VIDEO: MX Of Nations Highlights

De voorbije MX of Nations in Matterley Basin waren er zeker één met een gouden…

16 uur ago

Van Grinsven neemt de leiding over in Lierop

In het zonnige Lierop heeft Jan Vlaeymans de achtste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands…

18 uur ago