Op het tandvlees naar een podiumplek

De eerste wedstrijd van de KNMV Dutch Masters of Motocross is anders gelopen dan verwacht door Dean Gregoire. De 12-jarige crosser kwam de eerste manche zwaar ten val om even later definitief uit de wedstrijd te verdwijnen. Later op de middag laat de scholier karakter door een zwaar bevochten derde plaats te scoren. Ondanks het puntloos blijven in de eerste manche bezet de VOSS KTM Racing-rijder de achtste plaats in de tussenstand. Dani Heitink won de wedstrijd in het zeer goed bezochte Harfsen.

Wanneer het starthek voor de eerste manche valt klimt de SX85 van Dean in de ketting en sprinten ze samen naar de eerste bocht. Mooi aan de binnenkant gaat de Alpinestars-geklede crosser ultra laat in de remmen en zo neemt hij de leiding. Even later komt Jarne Bervoets voorbij maar Dean gaat in de achtervolging. In de tweede ronden gaat het echter mis met de crosser uit Geldrop die kei hard onderuit gaat net voor de VIP-tent. Gelukkig kan de Voss Motoren-rijder verder maar hij zakt naar de achtste plaats. Niet veel later valt de machine echter stil en is de wedstrijd vroegtijdig voorbij.

Ook de start van de tweede manche is goed en Dean lijkt als derde uit de eerste linkerbocht te komen. Hij glijdt echter onderuit en verlaat als laatste het startterrein. Daarna komt het beest boven want de eerste ronde wordt als veertiende volbracht! Het aanwezig publiek geniet duidelijk van de KTM-rijder die als een warm mes door de boter naar voren rijdt. Het resultaat is bijzonder knap want Dean komt nog als derde over de finish, waarmee wordt hij nog achtste in het dagklassement op slechts vier punten van de vijfde.

De KNMV Dutch Masters gaan op 23 april verder op het circuit van Markelo. Komend weekend begint het KNMV Open Nederlands Kampioenschap op het circuit van Boekel.

​Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #FvdEPhotography

Recent Posts

Hermans/Van den Bogaart winnen de ONK te Lierop!

Koen Hermans en Ben van den Bogaart hebben de ONK Zijspancross in Lierop gewonnen en…

7 uur ago

VIDEO: MX Of Nations Highlights

De voorbije MX of Nations in Matterley Basin waren er zeker één met een gouden…

7 uur ago

Van Grinsven neemt de leiding over in Lierop

In het zonnige Lierop heeft Jan Vlaeymans de achtste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands…

10 uur ago

Reacties van bronzen Team NL!

Na een 6de plek in de kwalificatieraces op zaterdag reed TeamNL onder leiding van een…

1 dag ago

Karlis Reisulis wint de Ricky Carmichael Award

Tijdens de Monster Energy Motocross of Nations 2024 heeft Karlis Reisulis de Ricky Carmichael Award…

1 dag ago

Keith wint gevecht met Townley, De Baere vierde!

In een prachtige wedstrijd heeft Jamie Keith de Yamaha bLU cRU YZ125 Superfinale gewonnen. De…

1 dag ago