Het Yamaha MX2-team over hun race in Zwitserland

Het Monster Energy Yamaha MX2 team won gisteren met Thibault Benistant de race in Frauenfeld. Jago Geerts kreeg af te rekenen met een flinke crash en Rick Elzinga had een matig weekend. Dit hadden de drie te zeggen na de wedstrijd.

Thibault Benistant: “De GP winnen is zo goed. Ik was er vorig jaar een paar keer dichtbij, maar het gebeurde maar één keer, dus vandaag lukte het eindelijk. Het is een kleine vertrouwensboost om deze overwinning te behalen. Ik ben echt blij dat al het harde werk vruchten afwerpt. Ik heb dit seizoen elke ronde op het podium gestaan, dus ik ben blij met mijn consistentie. Ik denk dat dit de sleutel is.”

Jago Geerts: “Vandaag begon echt goed. Ik nam de holeshot en leidde eigenlijk de hele race totdat ik een flinke crash had. Het was vreemd. Ik nam dezelfde lijn die ik de hele race nam, maar werd over het stuur getrapt. De motor was behoorlijk gehavend na die crash, met het stuur volledig verbogen. Ik eindigde toch nog als zevende. In de tweede ronde voelde ik me niet zo goed. Ik had nog steeds pijn, maar kon toch nog derde worden na nog een kleine valpartij. Het was niet het beste weekend, maar ik heb toch nog goede punten kunnen redden, dus het was goed.”

Rick Elzinga: “Dit was niet het beste weekend. Ik worstel nog steeds met de comeback nadat ik een paar weken geleden ziek was. Ik voelde me niet goed op de motor tijdens de training vorige week en dit weekend was hetzelfde. Dat was te merken. Ik had vandaag twee goede starts, maar in de eerste race had ik arm-pomp en in de tweede race reed ik gewoon slecht. Ik heb een paar dingen om aan te werken, wat ik deze week zal doen en ik hoop beter te zijn in Arco.”

Recent Posts

Standing Construct stopt met hun motorcross-team

Vanavond kregen we het bericht binnen op de redactie dat het Belgische Standing Construct Team…

1 uur ago

Hermans/Van den Bogaart winnen de ONK te Lierop!

Koen Hermans en Ben van den Bogaart hebben de ONK Zijspancross in Lierop gewonnen en…

8 uur ago

VIDEO: MX Of Nations Highlights

De voorbije MX of Nations in Matterley Basin waren er zeker één met een gouden…

9 uur ago

Van Grinsven neemt de leiding over in Lierop

In het zonnige Lierop heeft Jan Vlaeymans de achtste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands…

12 uur ago

Reacties van bronzen Team NL!

Na een 6de plek in de kwalificatieraces op zaterdag reed TeamNL onder leiding van een…

1 dag ago

Karlis Reisulis wint de Ricky Carmichael Award

Tijdens de Monster Energy Motocross of Nations 2024 heeft Karlis Reisulis de Ricky Carmichael Award…

1 dag ago