Kove Moto tekent contract met Mason Klein voor Dakar 2024

Dakar etappewinnaar Mason Klein zal als privérijder met steun van de Chinese fabrikant Kove deelnemen aan de Dakar Rally 2024. Na een moeilijk seizoen in het World Rally-Raid Championship 2023 met onder andere een etappe-overwinning in de Dakar Rally, was Mason Klein een beetje van de radar verdwenen.

De Chinese motorfabrikant Kove greep in en boden Mason Klein de volledige steun aangeboden om samen met hun fabrieksrijders in Saoedi-Arabië aanstaande januari zijn eigen raceteam te leiden. Het straffe is dat deze jonge motorfabrikant een van de populairste rijders in het wereldkampioenschap heeft gecontracteerd.

Klein drukte zijn stempel op de rally-raidwereld met een doorbraakprestatie tijdens zijn eerste Dakar in 2022, waar hij negende werd. Mason won dat jaar het eerste Rally2 W2RC-kampioenschap en leek klaar voor grotere dingen. In de 2023 Dakar won Mason een etappe en was hij een belangrijke kanshebber, maar een paar zware valpartijen, waarvan er één resulteerde in hoofdletsel, betekenden het begin van een zwaar seizoen voor de jonge Amerikaan.

Kove zegt meer dan verheugd te zijn om Mason als privérijder in zijn Klein Off-Road Racing Team te ondersteunen tijdens Dakar. Mason zal rijden op de nieuwe 2024 Kove 450 Rally EX en heeft toegang tot de fabriekstechnici, onderdelen en het fabrieksteam, maar met de flexibiliteit van zijn eigen programma.

Mason Klein:Ik denk dat de motor er klaar voor is. Ik heb echt het gevoel dat ik er niet heen zou gaan als ik er niet was om te winnen. Top 10 is het makkelijke deel; dat hebben we al gedaan. Mijn moeder zegt ‘finishen’, maar de vorige keer zei ik tegen mijn moeder dat ik top 10 wilde en dat is gelukt, dus deze keer zeg ik dat ik wil winnen… dat is het doel.

Over Kove Moto

KOVE MOTO is een erg jong Chinees bedrijf en werd opgericht in 2017. Ze richten zich op prestaties en de bedrijfsvisie om hoogwaardige sportmotoren met grote cilinderinhoud te leveren voor motorfietsgebruikers en -liefhebbers over de hele wereld. Kove verkocht in 2020 al 20.000 motoren en heeft in haar gamma machines van divers pluimage zoals, all-roads, scooters, een rally raid machine, enduro’s, crossmotoren met benzinemotoren en zelfs een elektrische crosser. Het is duidelijk dat Kove een zichzelf een sportief imago wil aanmeten door deelname aan de Dakar Rally. Die start op 5 januari 2024 in Saoedi-Arabië.

Recent Posts

Standing Construct stopt met hun motorcross-team

Vanavond kregen we het bericht binnen op de redactie dat het Belgische Standing Construct Team…

2 uur ago

Hermans/Van den Bogaart winnen de ONK te Lierop!

Koen Hermans en Ben van den Bogaart hebben de ONK Zijspancross in Lierop gewonnen en…

9 uur ago

VIDEO: MX Of Nations Highlights

De voorbije MX of Nations in Matterley Basin waren er zeker één met een gouden…

10 uur ago

Van Grinsven neemt de leiding over in Lierop

In het zonnige Lierop heeft Jan Vlaeymans de achtste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands…

13 uur ago

Reacties van bronzen Team NL!

Na een 6de plek in de kwalificatieraces op zaterdag reed TeamNL onder leiding van een…

1 dag ago

Karlis Reisulis wint de Ricky Carmichael Award

Tijdens de Monster Energy Motocross of Nations 2024 heeft Karlis Reisulis de Ricky Carmichael Award…

1 dag ago