Mirte van der Weken schittert met polepositie en podiumplek in prestigieuze Pont-de-Vaux Kids Quad Race

In een indrukwekkend optreden tijdens de Pont-de-Vaux Kids Quad Race heeft de jonge Nederlandse Mirte van der Weken laten zien dat ze een kracht is om rekening mee te houden in de quad-racewereld. Ze wist de polepositie te veroveren, een prestatie die haar al vroeg in de schijnwerpers zette en de verwachtingen hoog opschroefde voor de rest van het weekend.

In de drie races die volgden, zette Mirte sterke prestaties neer. Ze behaalde een tweede plaats in de eerste race, gevolgd door twee derde plaatsen in de daaropvolgende races. Dit leverde haar uiteindelijk een derde plaats op in het algemeen klassement. Hoewel ze het moest afleggen tegen de Italiaanse rijders Edoardo Cazzola en Riccardo Gullo, die respectievelijk de eerste en tweede plaats opeisten, was haar derde plaats een bijzonder knappe prestatie in een sterk deelnemersveld. Niet alleen eindigde Mirte op het podium, maar ze was ook de beste vrouwelijke deelneemster in de competitie.

Naast Mirte’s prestaties viel ook de vijfde plaats van landgenoot Harvey Tijsen op. Hij bewees dat Nederland goed vertegenwoordigd is in de jeugdklassen van de quad-racesport. De Belgische Rune Vanhee liet eveneens van zich horen met een elfde plaats algemeen, een opmerkelijke prestatie gezien het feit dat hij reed op een 85cc quad in een klasse met quads tot wel 250cc.

De prestaties van deze jonge talenten onderstrepen niet alleen hun individuele vaardigheden, maar ook de opkomst van Nederland en België als sterke concurrenten in de internationale quad-racesport. Met Mirte van der Weken aan kop, lijkt de toekomst van de Nederlandse motorsport verzekerd.

Recent Posts

Hermans/Van den Bogaart winnen de ONK te Lierop!

Koen Hermans en Ben van den Bogaart hebben de ONK Zijspancross in Lierop gewonnen en…

4 uur ago

VIDEO: MX Of Nations Highlights

De voorbije MX of Nations in Matterley Basin waren er zeker één met een gouden…

5 uur ago

Van Grinsven neemt de leiding over in Lierop

In het zonnige Lierop heeft Jan Vlaeymans de achtste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands…

7 uur ago

Reacties van bronzen Team NL!

Na een 6de plek in de kwalificatieraces op zaterdag reed TeamNL onder leiding van een…

1 dag ago

Karlis Reisulis wint de Ricky Carmichael Award

Tijdens de Monster Energy Motocross of Nations 2024 heeft Karlis Reisulis de Ricky Carmichael Award…

1 dag ago

Keith wint gevecht met Townley, De Baere vierde!

In een prachtige wedstrijd heeft Jamie Keith de Yamaha bLU cRU YZ125 Superfinale gewonnen. De…

1 dag ago