Jeremy Seewer en Kawasaki stoppen overeenkomst na de MXoN

Het was al langer “talk of the town” dat de wegen van het kawasaki Racing Team en die van de zwitser Jeremy Seewer gingen scheiden. Vandaag werd het dan officieel aangekondigd door KRT: Seewer en Kawasaki gaan na de MXoN uit elkaar. Radio paddock spreekt ook al over een nieuwe werkgever voor Seewer. Dat zou, met aan zekerheid grenzende waarschijnlijk, Ducati worden.

Zie hieronder het vrijgegeven persbericht:

Jeremy heeft zich afgelopen winter aangesloten bij het Kawasaki Racing Team MXGP en heeft een solide seizoen achter de rug met punten in elke manche op één na in Portugal. Consistentie is een van zijn sterkste punten, want Jeremy is tot nu toe in dertien GP’s in de top-zes geëindigd, met een mancheoverwinning in Turkije en podiumplaatsen in Turkije en Italië; hij staat momenteel vierde in de tussenstand van het FIM MXGP World Championship.

Jeremy, die zijn tweehonderdste opeenvolgende start vierde tijdens zijn recente thuis-GP, zal zijn laatste optreden maken op een KX450-SR in het eerste weekend van oktober tijdens de Motocross of Nations in Groot-Brittannië. Het Kawasaki Racing Team MXGP en alle Kawasaki-fans wensen Jeremy het allerbeste voor de toekomst en bedanken hem voor zijn inzet tijdens het seizoen.

Teammanager Antti Pyrhönen vertelt:
“Dit jaar hadden we onze meest formidabele rijdersbezetting sinds we verantwoordelijk zijn voor het Kawasaki MXGP-project. We willen Jeremy bedanken voor zijn bijdrage aan het team en we zijn vooral blij dat hij op een KX450-SR reed voor zijn 200e MXGP-start op rij. Nu hij ons over een paar races verlaat voor een nieuwe uitdaging in 2025, wensen we hem het allerbeste en hopen we dat hij blijft genieten van de sport waar hij zijn leven aan heeft gewijd”.

Recent Posts

Hermans/Van den Bogaart winnen de ONK te Lierop!

Koen Hermans en Ben van den Bogaart hebben de ONK Zijspancross in Lierop gewonnen en…

4 uur ago

VIDEO: MX Of Nations Highlights

De voorbije MX of Nations in Matterley Basin waren er zeker één met een gouden…

5 uur ago

Van Grinsven neemt de leiding over in Lierop

In het zonnige Lierop heeft Jan Vlaeymans de achtste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands…

8 uur ago

Reacties van bronzen Team NL!

Na een 6de plek in de kwalificatieraces op zaterdag reed TeamNL onder leiding van een…

1 dag ago

Karlis Reisulis wint de Ricky Carmichael Award

Tijdens de Monster Energy Motocross of Nations 2024 heeft Karlis Reisulis de Ricky Carmichael Award…

1 dag ago

Keith wint gevecht met Townley, De Baere vierde!

In een prachtige wedstrijd heeft Jamie Keith de Yamaha bLU cRU YZ125 Superfinale gewonnen. De…

1 dag ago