Achtergrond

Lucas Coenen in 2025 op KTM in de MXGP

Red Bull KTM Factory Racing is verheugd te kunnen aankondigen dat de opwindende Grand Prix-winnende Belgische tweeling Lucas en Sacha Coenen de KTM 450 SX-F en KTM 250 SX-F machines zal besturen in respectievelijk het 2025 MXGP en MX2 FIM wereldkampioenschap. De broers maken volgend seizoen deel uit van het succesvolle team onder leiding van Davide De Carli.

2025 is het derde seizoen voor Sacha op de KTM 250 SX-F, na een goede campagne in ’24 waarin hij zijn eerste MX2 GP-overwinning pakte en 8e werd in het klassement. Lucas, die in 2024 tot op 20 punten van de wereldtitel kwam en negen keer van de 20 manches bovenaan het MX2-podium stond, maakt een sensationele sprong naar de MXGP-categorie.

De 17-jarigen hebben allebei een fantastische vooruitgang laten zien sinds hun debuut in het wereldkampioenschap in 2023. Sacha Coenen’s startvaardigheid is ongeëvenaard en hij registreerde de meeste holeshots in 2024. Lucas’ racevaardigheid en snelheid leidden tot 13 podiumplaatsen en hij voerde de ranglijst aan met de meeste overwinningen in de RAM-kwalificatieheat op zaterdag, de meeste mancheoverwinningen, de meeste Grand Prix-overwinningen en de meeste ronden aan het stuur.

Lucas Coenen: “Het is officieel! Het wordt Red Bull KTM Factory Racing volgend jaar en ik kijk er echt naar uit. Het team heeft zoveel titels op zijn naam staan. Het is een droom die uitkomt en ook om in hetzelfde team te zitten als mijn broer. Ik zal me uit de naad werken om een zo goed mogelijk jaar te hebben. Ik ga racen op de KTM 450 SX-F en het is een nieuw hoofdstuk met de grote jongens! Iedereen is snel in die klasse en het wordt interessant om te zien hoeveel marge er is omdat de tijden zo krap zijn. Ik wil zoveel mogelijk leren en zoveel mogelijk ervaring opdoen. Ik heb steun voor wat ik wil doen en de mensen om me heen geloven in deze keuze en dit project. Het wordt echt leuk. Ik weet dat het team me veel zal helpen. Op dit moment hoef ik alleen maar weer fit te worden na de operatie aan mijn linkersleutelbeen, die prima is verlopen, en dan kunnen we aan de slag voor volgend jaar.”

Sacha Coenen: “Ik ben erg blij om door te gaan bij Red Bull KTM en om volgend jaar samen te werken met Davide en zijn crew. Ik heb de afgelopen twee seizoenen veel geleerd over de motor en de MX2-klasse en ook over mijn snelheid vanaf de eerste ronden van de manche tot het einde. We hebben nog wat werk te doen, maar we hebben stappen gemaakt en ik ben klaar om weer verder te gaan. Ik ben erg gemotiveerd en kijk echt uit naar 2025, ook omdat ik Lucas naast me heb! We zullen ons best doen.”

Davide De Carli, Red Bull KTM Factory Racing Team Manager: “Ik ben erg blij om de talenten van Lucas en Sacha voor volgend jaar aan boord te hebben. Ik heb hun potentieel altijd bewonderd sinds ze aanwezig waren in het EMX125 Europees kampioenschap en de resultaten beginnen nu duidelijk zichtbaar te worden in het wereldkampioenschap. Ik kan niet wachten om met ze te gaan werken! Deze winter komen ze aan in Rome en beginnen we met de voorbereidingen voor 2025. Het is de eerste keer dat een team op ons niveau een tweeling onder dezelfde tent heeft. Een geweldige uitdaging staat op het punt om te beginnen.”

Foto’s: Red Bull KTM Racing

Danny

Recent Posts

MON: Cuppen nadert Van Zoggel in titelstrijd

John Cuppen heeft afgelopen zondag in Veldhoven goede zaken gedaan in de strijd om het…

3 uur ago

De Wolf reist naar de USA voor supercross trainingen

Later deze maand reist Kay de Wolf naar de USA om kennis te maken met…

5 uur ago

Guillod en Team SR niet samen verder in 2025

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Valentin Guillod en Team SR-Ship to Cycle-MotoBlouz-Honda.…

5 uur ago

De AMA Startnummers voor 2025

De Amerikaanse Motor federatie (AMA) heeft de startnummers voor het seizoen 2025 bekend gemaakt. Alleen…

14 uur ago

Josh Gilbert met Lexa MX in de Europese GP’s

Na een bijzonder moeilijk seizoen met Gabriel-SS24-KTM zal Josh Gilbert toch actief blijven in het…

15 uur ago

Standing Construct stopt met hun motorcross-team

Vanavond kregen we het bericht binnen op de redactie dat het Belgische Standing Construct Team…

18 uur ago