Mobile Home Page

Broers Barink worden Nederlands Kampioen zijspancross in Valkenswaard!

Tim en Gijs Barink zijn in een spannende finale ronde van de NK Zijspancross te Valkenswaard Nederlands Kampioen Zijspancross 2024 geworden.  Voor Valkenswaard leidde Vlot/Horijon het kampioenschap met slechts twee punten voorsprong op team Barink. De rangschikking in het kampioenschap voor Valkenswaard kwam echter pas tot stand twee dagen voordat deze finale verreden zou worden!

In Lierop waren de broers Barink in de eerste heat stil komen te vallen in de laatste ronde. Dit was Van Campen/Van de Kolk de wedstrijd eerder in Halle ook overkomen, deze crashte zelfs uit de wedstrijd, en daar had dit team ook punten gekregen. Met dit in het achterhoofd vroegen de broers Barink na die eerste heat in Lierop bij de KNMV of men nu geklasseerd zou worden en dus punten voor het kampioenschap zou vergaren, of niet. Een volmondige ja van de KNMV-wedstrijdleider, men had 75% van de wedstrijd afstand voltooid, gaf de doorslag. Met dit in het achterhoofd, denkend nog steeds aan de leiding te staan van het kampioenschap, reed team Barink zo ook de tweede heat te Lierop verstandig uit omdat bakkenist Gijs door zijn rug was gegaan. Toen de  officiële stand echter verscheen daags voor Valkenswaard zagen de broers Barink tot hun schrik dat ze ineens toch geen punten hadden gekregen na die eerste heat te Lierop! Het was nog vreemder dat de punten van Halle, een maand eerder verreden dus, ook waren verwijderd bij Van Campen/Van de Kolk. Een nogal vreemde situatie waarmee deze serieuze zijspancrossers in hun hemd werden gezet door de grootste motorbond van Nederland en dat daags voor de finale van het kampioenschap.

Op zaterdag ging echter de knop om bij team Barink die met team Vlot de degens zouden kruizen voor de Nederlandse titel, nu dus met Vlot  als leider met slechts twee punten voorsprong op Barink. Waar Barink pech kende in Lierop was dit helaas voor Vlot het geval in Valkenswaard! Al snel in de eerste heat hield de motor van Vlot/Horijon ermee op en men moest lijdzaam toezien hoe team Barink goed rondging en nodige punten scoorde na de eerste heat. Team Vlot kreeg hun eigen machine niet meer voor elkaar maar kon een ander zijspan lenen waardoor men de tweede heat wel kon starten. De broers Barink stonden nu 18 punten voor en de enige manier voor Vlot om kampioen te worden zou finishen zijn in de top vier, én de broers Barink zouden nul punten moeten scoren. Dit gebeurde echter allemaal niet. Vlot/Horijon crashte zelfs gemeen tijdens de start van de tweede heat en moesten van ver komen. Voor het kampioenschap maakte dit echter niks meer uit. Tim en Gijs Barink deden namelijk gewoon wat ze moesten doen. Ze reden als vaker dit seizoen een knappe race en werden door familie en supporters met veel rode rook en ander vuurwerk verdiend binnen gehaald als nieuwe Nederlands Kampioen Zijspancross! Rijder Roger Vlot kwam direct na de finish de broers feliciteren en moest samen met zijn bakkenist Jimmy Horijon genoegen nemen met plek twee nu de laatste finishvlag in 2024 was gevallen.

Naast de Kampioenen Tim en Gijs Barink en tweede team Vlot nam zijspanteam Dijkstra tevreden als derde plaatst op het eindpodium van de NK Zijspancross 2024.

Emil

Recent Posts

ISDE 2024: Frankrijk blijft top, Belgen nu op P6

Dag 2 in de 6Days. Na een dramatische openingsdag van de achtennegentigste editie van de…

1 uur ago

Dubbele armbreuk voor Richard Ruttenberg

Afgelopen zaterdag tijdens de finale van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Quads ging het mis…

21 uur ago

Hawkstone Park International 2025 heeft een datum

De eerste datum van de internationale wedstrijden als voorbereiding op het komende Grand Prix seizoen…

22 uur ago

ISDE 2024: Team France aan de leiding na dag één

De 6Days zijn dit jaar te gast in Spanje. Gisteren werd de eerste dag gereden…

1 dag ago

Interview: Greg Aranda, Franse cultheld

Is Greg Aranda (GSM Yamaha) 's werelds meest onderschatte SX-rijder? Misschien wel.De hardrijdende Fransman is…

1 dag ago

Jongedame van 16 pakt derde plaats tijdens ONK zijspannen

Afgelopen zaterdag tijdens het ONK zijspannen en quads in Valkenswaard reed in de zijspan cupklasse…

2 dagen ago