Slideshow

ONK Valkenswaard! Hermans/Van den Bogaart Nederlands Sidecar Masters kampioen!

Tijdens de finale ronde van de zijspancrossers voor het Nederlands Kampioenschap in Valkenswaard zijn team Hermans/Van den Bogaart Sidecar Masters kampioen geworden.

Na Lierop, waarbij directe tegenstrever Leferink na een startcrash geen punten kon scoren, kon de hoogste Nederlandse titel Hermans/Van den Bogaart al bijna niet meer ontgaan. Men had slechts 3 punten nodig om de titel in de wacht te slepen. Hermans deed dit met verve want beide heats werden met overmacht gewonnen. Voor de tweede plek in de eindstand was het nog spannend tussen Leferink en Wijers/Van Hal. Wijers leek op weg om zeer goed te scoren in de eerste heat maar kwam in de laatste ronde kapot te staan met een defecte koppeling. Dit was koren op de molen voor team Leferink die na een inhaalrace tijdens de eerste heat op plek drie waren beland en zo makkelijk de tweede plek in handen kregen. Wisselink/Debruyne hadden de goede flow van Lierop meegenomen en werden in het eerste bedrijf mooi derde, voor Vos/Susebeek op vier en Van Werven op vijf, die op zijn beurt net Kops/Van Kaethoven voor bleven. Hermans was toen allang al als ONK winnaar onthaald na de finish.

In de tweede heat echter liet Hermans zien waarom hij de terechte winnaar is van de Sidecar Masters. Met een voorsprong van maar liefst 42 seconden namen Hermans/Van den Bogaart winnend afscheid van het ONK Sidecar Masters 2024. Weijers/Van Hal deden alles wat ze moesten doen en werden tweede. Dit bleek voor hen niet genoeg om plek twee in de totaalstand op te eisen. Deze was namelijk voor Tim en Sem Leferink. Na een lastige heat werd men nog zevende en hiermee behield de revelatie van seizoen 2024 hun tweede positie in de eindstand van de Sidecar Masters en werd men in Valkenswaard in totaal derde. In de tweede heat werden Vos/Susebeek nu knap derde en samen met hun vierde plek uit heat één bleek men aan het einde van de dag verdiend tweede tijdens deze ONK te Valkenswaard. De afscheid nemende Van Werven, opgewacht door vele fans en familie aan de finish, werd nu vierde na afgerekend te hebben met Grondman/Wesselink op vijf en Wisselink/Debruyne op zes.

Emil

Recent Posts

ISDE 2024: Frankrijk blijft top, Belgen nu op P6

Dag 2 in de 6Days. Na een dramatische openingsdag van de achtennegentigste editie van de…

1 uur ago

Dubbele armbreuk voor Richard Ruttenberg

Afgelopen zaterdag tijdens de finale van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Quads ging het mis…

21 uur ago

Hawkstone Park International 2025 heeft een datum

De eerste datum van de internationale wedstrijden als voorbereiding op het komende Grand Prix seizoen…

22 uur ago

ISDE 2024: Team France aan de leiding na dag één

De 6Days zijn dit jaar te gast in Spanje. Gisteren werd de eerste dag gereden…

1 dag ago

Interview: Greg Aranda, Franse cultheld

Is Greg Aranda (GSM Yamaha) 's werelds meest onderschatte SX-rijder? Misschien wel.De hardrijdende Fransman is…

1 dag ago

Jongedame van 16 pakt derde plaats tijdens ONK zijspannen

Afgelopen zaterdag tijdens het ONK zijspannen en quads in Valkenswaard reed in de zijspan cupklasse…

2 dagen ago