Internationaal

De FIM opent haar nieuwe hoofdkwartier

Op 10 oktober 2024 werd het nieuwe hoofdkantoor van de FIM ingehuldigd, naast het vorige onderkomen in Mies (Zwitserland). De Fédération Internationale de Motocyclisme is al bijna dertig jaar gevestigd in de regio Vaud.

FIM President Jorge Viegas vierde het succes van dit project door het lint door te knippen in aanwezigheid van vierhonderd hoge gasten. Onder de aanwezigen waren promotors van de FIM Wereldkampioenschappen en Cups; legendarische kampioenen – waaronder de vijftienvoudig wereldkampioen Giacomo Agostini; belangrijke lokale en internationale media; FIM partners en leden van de FIM.

Voor de officiële opening werden de gasten getrakteerd op een optreden van twee titanen van de trial buiten het nieuwe hoofdkantoor: Toni Bou, 36-voudig wereldkampioen, en Emma Bristow, 10-voudig wereldkampioen voor vrouwen, toonden hun vaardigheden en talent en zorgden voor een spannend spektakel.

Het ontwerp van het nieuwe hoofdkantoor van de FIM belichaamt de essentie van motorrijden en weerspiegelt de waarden en de geest van de sport, samen met broederschap, samenwerking en communicatie die de gepassioneerde motorrijdersgemeenschap verenigen. De FIM heeft prioriteit gegeven aan milieuvriendelijke bouwmaterialen door te kiezen voor koolstofarme, bio-, geo- en hergebruikte opties die voldoen aan de Zwitserse normen.

Het nieuwe hoofdkantoor vertegenwoordigt een levendige en positieve toekomst voor de FIM, waar de mensen die binnen de muren wonen kenmerkend zijn voor de eenentwintig nationale federaties, zes continentale bonden en bijna vierhonderd mensen die elke week collectief werken om ervoor te zorgen dat miljoenen fans wereldwijd kunnen genieten van het geweldige spektakel dat de moderne motorsport is.

De opvallende nieuwe structuur bevat ook het nieuwe FIM Tech Lab, dat het toppunt van motorfietsinnovatie is en wordt gebruikt om de kernwaarden van de FIM onder de aandacht te brengen. Deze speciale ruimte richt zich op technologie en veiligheid en versterkt het karakter van het nieuwe gebouw aanzienlijk.

De constructie van het nieuwe gebouw omvat 3.500 m3 beton en 13.000 m2 geraamte met een gezamenlijke massa van 385 ton; meer dan 40 km elektrische kabels / netwerkkabels / glasvezelkabels; meer dan 230 ramen; meer dan 2.300 m pijpleidingen en bijna 540 m voorgespannen balken.

Dit ambitieuze project is gerealiseerd dankzij de steun van lokale partners, zoals de gemeente Mies, lokale gemeenschappen en het kanton Vaud, wat een gedeelde toewijding aan regionale ontwikkeling weerspiegelt.

Jorge Viegas, voorzitter van de FIM: “Het nieuwe hoofdkantoor geeft iedereen die werkzaam is bij de FIM of voor motorrijden over de hele wereld een waardig thuis dat voldoet aan hun behoeften. De architectuur is net zo dynamisch en levendig als de ervaring van het motorrijden; het is vol transparantie in lijn met mijn visie op de FIM; het is een gebouw dat een ruimte ademt waar meer dromen kunnen uitkomen.”

Danny

Recent Posts

Dubbele armbreuk voor Richard Ruttenberg

Afgelopen zaterdag tijdens de finale van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Quads ging het mis…

19 uur ago

Hawkstone Park International 2025 heeft een datum

De eerste datum van de internationale wedstrijden als voorbereiding op het komende Grand Prix seizoen…

20 uur ago

ISDE 2024: Team France aan de leiding na dag één

De 6Days zijn dit jaar te gast in Spanje. Gisteren werd de eerste dag gereden…

23 uur ago

Interview: Greg Aranda, Franse cultheld

Is Greg Aranda (GSM Yamaha) 's werelds meest onderschatte SX-rijder? Misschien wel.De hardrijdende Fransman is…

24 uur ago

Jongedame van 16 pakt derde plaats tijdens ONK zijspannen

Afgelopen zaterdag tijdens het ONK zijspannen en quads in Valkenswaard reed in de zijspan cupklasse…

2 dagen ago

Brembo neemt de Zweedse veringspecialist Öhlins over

Tenneco heeft aangekondigd dat het een overeenkomst heeft gesloten voor de verkoop van Öhlins Racing,…

2 dagen ago