2 op 3 voor Dungey, 3 op 3 voor Weimer

Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

In het Angel stadium van Anaheim bevestigde Ryan Dungey nog maar eens zijn vormpeil. Na een mooie race wist hij zich een weg te banen langs James Stewart en Josh Hill om zijn tweede overwinning van het seizoen binnen te halen. Ondanks de hevige regenval van de voorbije week in Californië wisten de mensen van Dirt Wurx de baan droog te houden en eens de zon op zaterdag scheen werd het toch geen moddercross maar een volwaardige SX.

Het was opnieuw Austin Stroupe die het holeshot nam voor Stewart en Hill. Dungey kende een mindere start en kwam pas op de zevende plaats door.  Stewart en Hill passeerden al vlug Stroupe en Stewart ging aan de leiding, ondanks dat hij last had van hevige pijn. HIll passeerde zijn teamgenoot in de zesde ronde en nam de leiding over. Dungey was intussen begonnen aan een indrukwekkende opmars en even voor halfweg vond hij de aansluiting met de koplopers. Hij passeerde eerst Stewart en wachtte vervolgens nog af om in de 14e ronde de leiding over te nemen van Hill, die vermoeid was. Dungey reed hierna onbedreigd naar de overwinning en drukte zo zijn stempel op dit SX seizoen nog wat dieper. Hij maakte een betere start in zijn eerste seizoen dan de grote McGrath destijds deed, dus dat beloofd voor de toekomst !

Bij de lites was de overwinning opnieuw voor Jake Weimer. De Pro Circuit Kawasaki-rijder moest enkel in de eerste bochten zijn teamgenoot Josh Hansen voor zich dulden en behaalde autoritair zijn derde overwinning van het seizoen. Honda rijders Wil Hahn en Trey Canard werden respectievelijk tweede en derde en Josh Hansen vierde. Gautier Paulin was lange tijd in de running voor een podiumplaats maar maakte een fout en viel terug naar de zesde plaats. Paulin keert deze week terug naar Europa en kan dus spreken van een vrij geslaagde SX voorbereiding in de states. Max Anstie werd mooi zevende in de finale  terwijl Searle de finale niet haalde.

Ryan Morais, die de voorbije weken een van de enigen was die Weimer kon bedreigen kwam zwaar ten val en kon niet deelnemen aan de finale.

Volgende week trekken de rijders naar San Francisco voor de vierde wedstrijd.

Resultaten SX Anaheim II

1.    Ryan Dungey

2.    Josh Hill

3.    James Stewart

4.    Andrew Short

5.    Kevin Windham

6.    Justin Brayton

7.    R Villopoto

8.    Davi Millsaps

9.    Michael Byrne

10.    Ivan Tedesco

11.    Kyle Chisholm

12.    Thomas Hahn

13.    Nick Wey

14.    Jason Thomas

15.    Chris Blose

16.    Grant Langston

17.    F Izoird

18.    M Rivas Gomez

19.    J Keeney

20.    Austin Stroupe

Tussenstand na drie wedstrijden :

1.  Ryan Dungey    72

2.  Josh Hill    57

3.  Ryan Villopoto  52

4.  Andrew Short    52

5.  James Stewart    51

6.  Kevin Windham  51

7.  Ivan Tedesco    43

8.  Justin Brayton  41

9.  Davi Millsaps  37

10.  Thomas Hahn  30

Resultaten Lites klasse Anaheim II

1.    Jake Weimer

2.    Wil Hahn

3.    Trey Canard

4.    Josh Hansen

5.    Cole Seely

6.    Gautier Paulin

7.    Max Anstie

8.    Blake Wharton

9.    Travis Baker

10.    Broc Tickle

11.    R Kiniry

12.    Jeff Alessi

13.    A Balbi

14.    Borkenhagen

15.    R Clark

16.    C Gosselaar

17.    Hunter Hewitt

18.    Tanner Reidman

19.    Jeff Mann

20.    Jake Canada

Tussenstand Lites West

1.  Jake Weimer    75

2.  Trey Canard    56

3.  Wil Hahn    56

4.  Blake Wharton    51

5.  Ryan Morais  42

6.  Broc Tickle    42

7.  Cole Seely    38

8.  Josh Hansen  32

9.  Max Anstie    32

10. Gautier Paulin    30

Uw reacties

Ook te lezen