Driedaags indoorspektakel in Zwolle!

Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Vanaf vanavond zullen de Ijselhallen in Zwolle drie dagenlang het mekka van de Nederlandse off-road sport worden. Naast een supercrosscircuit, waar zondag de finale van het ONK Supercross op wordt verreden, ligt er in de Ijselhallen ook een Supermotopiste. Tussen de bedrijven door kunnen de toeschouwers ook een kijkje nemen op de verschillende stands van het Motorcycle Event dat in een aanpalende hal plaats heeft. Door een samenwerking met Speed & Gein productions krijgt het publiek eveneens waar voor zijn geld met oa trial, zijspancross, FMX en kartcross demo’s. Bovendien geeft ook het kersverse stuntteam van Kawasaki Benelux, Bleuk, een aantal demo’s.

Wordt Mike Kras dit weekend Nederlands indoorkampioen?

Het sportieve hoogtepunt van deze driedaagse is zonder twijfel de finale van het ONK Supercross. Na de eerste wedstrijd, vorige week in Goes, is het de  Duitse tiener Dennis Ulrich die de ONK stand aanvoert.  In Zwolle start Ulrich echter niet en dat betekent dat Mike Kras, Jeffrey Meurs en Maurice Kleijn meteen de favorieten zijn voor de ONK-titel.

Naast deze drie jonge wolven zijn ervaren rot Marco Stallmann en Fransman Laurent Thiebault de voornaamste outsiders. Van Belgische zijde komt alleen Oost-Vlaming Arnaud Wauters aan de start in Zwolle.

Supermoto spektakel

In Zwolle komen niet alleen de motorcrossers maar ook de Supermotorijders aan de bak in één van de weinige Indoor Supermoto evenementen in Europa.  Geen absolute wereldtoppers op de grid in de Internationale klasse maar wel een paar sterke Britten zoals Jamie Duncan en Chris Hodgson. Naast de nodige Nederlandse toppers komt ook een kleine maar sterke delegatie Belgische rijders naar de Ijselhallen. Adrien Vandommele, de seizoensrevelatie van 2009 in de Prestige klasse wordt vergezeld van Sébastien Soyeurt en Nicolas Stampaert.

Voor meer info en een volledig programma van deze indoor driedaagse:

http://www.indoormotorcross.nl en http://www.motorcycle-event.nl

Foto credit: CDS Images

Uw reacties