Jean-François Goblet naar Yamaha

Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Het gerucht circuleerde al enige tijd in endurokringen, maar nu is alles rond. Jean-François Goblet, de voorbije jaren de enige Belg die het volledige WEC afwerkte, rijdt in 2010 op een Yamaha WR450F. De Luikenaar kan daarbij rekenen op  de steun van Yamaha importeur D’Ieteren Sport. Goblet komt terug in de E2 klasse uit.

Naast alle 8 WEC GP’s zal Goblet ook een aantal wedstrijden voor het BK Enduro betwisten. Toch lijken Goblet’s kansen op een Belgische titel eerder klein omdat maar liefst 3 BK-wedstrijden samenvallen met een GP. Goblet komt wel aan de start in het jaarlijkse hoogmis van de Belgische enduro, de 12h de la Chinelle. Wie zijn ploegmaten in die wedstrijd worden, wordt pas later bekend gemaakt. “Jeff”  kende een teleurstellend seizoen 2009 bij BMW Motorrad Motorsport. In de eindstand van het WEC E2 werd hij pas  22e. Een technisch probleem noopte hem tot opgave tijdens de eerste dag van de ISDE in Portugal.

Uw reacties