Guarneri en Leok kijken terug op Gemert

Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Als voorbereiding voor de GP van Nederland in Valkenswaard volgend weekend stonden Tanel Leok en Davide Guarneri vandaag aan de start voor de derde ronde van het Open Nederlands Kampioenschap motorcross in Gemert. De dag begon prima voor het door Honda Europa gesteunde team uit Lier. Tanel Leok voegde een pole positie toe aan zijn gestaag groeiende collectie. Gezien de reputatie van de Estse tijdrijder en zandspecialist was dat echter nauwelijks een verrassing. Dat teammaatje Guarneri de tweede tijd op de klok zette, bleek voor insiders en toeschouwers wél een openbaring. Gereputeerde zandhazen Kevin Strijbos, Tom Söderström en Gareth Swanepoel maakten de top-vijf compleet.

Davide Guarneri verraste met zijn kwaliteiten als zandrijder.

Onder ruime publieke belangstelling werd de eerste MX1 reeks op gang geschoten en het was Guarneri die zijn CRF450R naar de holeshot stuurde.  De 25-jarige Italiaan voelde zich goed thuis in het diepe en zachte zand van het Wolfsbosch circuit. Ronde na ronde zette Guarneri constante tijden neer, zo liep hij geleidelijk weg van zijn achtervolgers. En passant zette ‘Pota’ ook nog de snelste ronde op zijn naam en Davide reed gecontroleerd naar zijn allereerste ONK reekszege! Bijna 10 seconden later kwam kampioenschapsleider De Reuver over de meet. Leok, die op woensdag papa werd van Travis, moest terugkomen van een mindere start. De voormalige Nederlandse MX1 kampioen klom vervolgens mooi op van een tiende plaats naar de derde plaats.

Kevin Strijbos, die was blijven staan bij de eerste start, haalde zijn revanche in reeks twee met een kopstart . Guarneri en Leok zaten iets verder op respectievelijk de zesde en de zevende plaats. De LS-Honda mannen vonden in de slotfase de aansluiting met Strijbos en begonnen zo aan een spannend duel voor de reekszege. Davide en Tanel bleven druk zetten, maar Strijbos trok uiteindelijk aan het langste eind.

Davide Guarneri, winnaar “Ik denk dat ik vandaag iedereen heb verrast, mezelf inclusief! Natuurlijk is het een leuk gevoel als je de zandspecialisten op hun eigen terrein kan kloppen. Over het rijden was ik dan ook zeer te spreken. Gemert was voor mezelf ook een belangrijke test om te zien of ik nog hinder ondervond van mijn knieblessure (noot: Guarneri kwetste zijn knie in de GP van Mantova). Gelukkig bleek alles vlot te verlopen. Dit resultaat geeft zeker vertrouwen voor Valkenswaard.”

Leok maakt het LS Honda feest compleet met een tweede plaats.

Tanel Leok, 2de algemeen “Het ging wel vrij goed vandaag, al had ik hier wel liever gewonnen natuurlijk. Al was het maar om mijn zoontje Travis een cadeautje te doen! Mijn starts waren niet super, zeker niet in de eerste reeks. Toch was dit een prima opwarmer voor de GP in Valkenswaard. Hopelijk kan ik deze lijn doortrekken om volgend weekend in de GP te bevestigen. Ik ben er klaar voor, de motor is klaar, dus: Let’s rock!”

Credit foto’s: CDS, Ronnysfoto

Uw reacties