ONK MX Varsseveld: wie klopt Jeffrey Herlings?

Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Het circuit De Vennebulten in  het Gelderse Varsseveld is nu zondag 2 mei de plaats van handeling voor alweer de vierde wedstrijd van het ONK Motorcross. In het geboortedorp van succescoach Guus Hiddink staan naast de MX2 en MX1 klassen uiteraard ook de vrouwenklasse en de 85cc op het wedstrijdschema.

De grote publiekstrekker wordt in Varsseveld uiteraard Jeffrey Herlings. De 15-jarige Brabander walste vorige zondag  in Valkenswaard met zoveel machtsvertoon over zijn mondiale concurrenten dat men zich af kan vragen wie hem nog kan stoppen op weg naar zijn eerste ONK MX2 titel? De strijd om de overige ereplaatsen belooft alvast spannend te worden naast gevestigde waarden als Ceriel Klein Kromhof, Joël Roelants en Dennis Verbruggen zagen we tijdens de eerste drie ONK-wedstrijden ook nieuwe namen naar voren komen. Van Nederlandse zijde denken we daarbij aan Mike van den Bogaert die na drie ONK-ronden de vijfde plaats in de tussenstand bezet. Een andere verrassing is “Quick Nick” Triest. De regelmatige Belg staat momenteel derde, maar kan nog steeds oprukken naar de runner-up plaats.

Is Marc de Reuver op weg naar zijn eerste MX1 titel?

Is Marc de Reuver op weg naar zijn eerste MX1 titel?

In de MX1 voert Marc de Reuver de tussenstand aan. De Beursfoon-Suzuki rijder maakt daarmee voorlopig zijn favorietenrol helemaal waar. Zijn naaste belagers, de Zweed Tom Söderström en de kampioen van 2009, Patrick Roos, volgen al op respectabele afstand.  In Gemert wist Kevin Strijbos met een reekszege aan de haal te gaan, kan hij dat in Varsseveld ook?

In de allereerste editie van het ONK voor vrouwen is het Friesin Marianne Veenstra die de toon zet. Veenstra leidt voor Marielle de Mol maar in Varsseveld krijgen beide dames af te rekenen met hun Duitse collegae Maria Franke en Steffie Laier. Deze laatste werd vorig jaar wereldkampioene en is dus een te duchten concurrente.

Brian Bogers en Micha-Boy De Waal komen als topfavorieten in het ONK 85cc GRW naar Varsseveld. Kampioenschapleider Bogers heeft maar een buffer van 2 punten ten opzichte van De Waal. Maar beide overvleugelen duidelijk de rest van het startveld.

De wedstrijden in Varsseveld beginnen zondagmiddag om 12u00 met de eerste reeks voor de vrouwenklasse. Meer info op http://www.vamac.nl

Uw reacties