FAM Hamont: Wybo en Laurijssen eerste leiders

Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Hevige stortbuien teisterden  zondagmiddag Hamont. Maar toch bleef de legendarische omloop van de Kiekoet goed berijdbaar. En dat was maar best ook want het circuit was de plaats van handeling voor de eerste ronde van het FAM-kampioenschap. Bij de Inters tekenden de favorieten present, maar niet alles liep zoals gepland.

Steve Seronval was vooraf als een van de topfavorieten voor de FAM Inters MX1 titel naar voren geschoven. Met twee reeksen van 30 minuten in de MX Pro Series in de benen, reed  Seronval resoluut naar de zege in de openingsreeks. Achter de MCLB-coryfee wist VLM-rijder Kenny Janssens, Jan Laurijssen voor te blijven.  Good Old Peter Iven en David Vantornout completeerden de top 5. De tweede reeks begon zonder Seronval die met mechanische problemen kampte. Vooraan woedde de strijd tussen drie rijders uit de Noorderkempen. Voormalig wereldkampioen MX3 Sven Breugelmans won de reeks voor Christof Godrie en Jan Laurijssen. Peter Iven en Mike Van Der Straeten werden 4e en 5e. Dat betekende dat Jan Laurijssen de eindzege pakte voor Breugelmans en Godrie.

Steve Seronval won de eerste reeks bij de Inters MX1

Jurgen Wybo, die daags voordien nog op het podium stond in de Radson MX2 Trophy, schreef de eerste reeks bij de Inters MX2 op zijn naam. Thuisrijder Marco Stallmann wist VLM-rijders Jonathan Banken en Ronny Van Hove voor te blijven. Kemea-Yamaha rijder Danny De Baets werd 5e. BeTeMo-Yamaha rijder Wesley Verheyen won het pleit in de tweede reeks voor Wybo en De Baets.  VLM-rijders Van Hove en Banken sloten de top 5 af. Jurgen Wybo kende een topweekend. De MX Viaene-Kawasaki rijder leidt niet alleen in het FAM Inters MX2 kampioenschap, maar bezet ook de tweede plaats in de Radson MX2 Trophy (BK MX2). Bovendien leidt Wybo ook in de tussenstand van het MCLB kampioenschap.

Uitslagen:

Inters MX2

Reeks 1: 1. Jurgen Wybo, 2. Marco Stallmann, 3. Jonathan Banken, 4. Ronny Van Hove, 5. Danny De Baets, 6. Marco Briers, 7. Jurgen Bijnens, 8. Kris Kusters, 9. Lode Van Vlasselaer, 10. Wesley Verheyen

Reeks 2: 1. Wesley Verheyven, 2. Jurgen Wybo, 3. Danny De Baets, 4. Ronny Van Hove, 5. Jonathan Banken, 6. Marco Briers, 7. Marco Stallman, 8. Jelle Verbruggen, 9. Jurgen Bijnens, 10. Glenn Cools

Eindstand  ronde 1 FAM Inters MX2: 1. Jurgen Wybo, 2. Wesley Verheyven, 3. Danny De Baets, 4. Jonathan Banken, 5. Marco Stallman, 6. Ronny Van Hove, 7. Marco Briers, 8. Jurgen Bijnens, 9. Kris Kusters, 10. Jelle Verbruggen

Inters MX1

Reeks 1: 1. Steve Seronval, 2. Kenny Janssens, 3. Jan Laurijssen, 4. Peter Iven, 5. David Vantornout, 6. Christof Godrie, 7. Steven Engelen, 8. Jelle Grade, 9. Seven Breugelmans, 10. Ricky Nijs

Reeks 2: 1. Sven Breugelmans, 2. Christof Godrie, 3. Jan Laurijssen, 4. Peter Iven, 5. Mike Van Der Straeten, 6. Steven Engelen, 7. Steven De Beuckelaer, 8. Kenny Janssens, 9. Ricky Nijs, 10. Patrick Cappellen

Eindstand ronde 1 FAM Inters MX1: 1. Jan Laurijssen, 2. Sven Breugelmans, 3. Christof Godrie, 4. Peter Iven, 5. Kenny Janssens, 6. Steven Engelen, 7. Steven De Beuckelaer, 8. Ricky Nijs, 9. Mike Van Der Straeten, 10. Roel Geurts

Uw reacties