HyperKewl houdt je koel in de hitte!

Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Te veel is te veel en dat geldt zeker als je moet presteren in extreem warme omstandigheden. Ongeveer 75% van van de energie die het menselijk lichaam verbruikt wordt gebruikt om een normale lichaamstemperatuur te behouden. De overige 25% wordt gebruikt om energie te leveren aan je spieren. Eenvoudig vertaald wil dit zeggen dat tijdens een sportprestatie in warme omstandigheden veel bloed naar naar je huid moet worden gepompt om het lichaam af te koelen. Daardoor is er minder bloed voorradig voor je spieren en je hart moet harder werken om op topniveau te  presteren. Door je lichaam af te koelen wordt je dus minder fysiek belast en en heb je meer spierenergie vrij om in de strijd te gooien. Concreet kan dit voor een sporter een verbetering opvleveren tot maar liefst 21%.

Ook Wim Vanderheyden werd in Tongeren 'gespot' met een HyperKewl vest.

Nu we het waarom hebben uitgelegd begrijp je ook hoe het komt dat de HyperKewlkledij van Techniche op korte tijd erg populair is geworden in MotoGP, Superbike, Formule1 en Motorcross. Tijdens de subtropische MX Pro Series race in Tongeren waren er dan ook heel wat toppers (zoals Steve Ramon op de foto boven) die gebruik maakten van een hyperkewlvest.

De HyperKewl vest is eenvoudig te gebruiken: je stopt ‘m twee tot drie minuten(!) in het water. Daarna biedt de vest vijf tot tien uur verkoeling. Naar gelang de omstandigheden koelt de vest 10° tot 15° C tegenover de buitenlucht! Deze technische kledij is bovendien licht, duurzaam en wasbaar. In het gamma van Techniche zitten nog heel wat andere verkoelende stukken zoals petten, bandana’s enzovoort.

Click hier voor meer informatie of neem eens een kijkje op de site van Motodeluxe om te bestellen of online te kopen.

De HyperKewl standaard sportvest kost nog geen 50 Euro, heel wat minder dus dan de Crystal Coolingvesten die wel drie keer zoveel kosten…

Credit foto’s: CDS, TechNiche

Uw reacties