Eindelijk een topper op TM: Tanel Leok!

Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Mxmag schreef het al eerder, maar nu is het ook officieel. Tanel Leok zal volgend jaar uitkomen voor het Italiaanse TM Racing. TM Racing was al enkele seizoenen op jacht naar een toppiloot, maar nu haalt de kleine fabrikant uit Pesaro dus zijn slag thuis. De snelle Est moet laten zien wat de TM MX450Fi écht in huis heeft. Dit jaar werd Leok met LS Motors-Honda zesde in het WK, hij won één GP (Bellpuig) en stond ook in Loket op het podium.

Tanel Leok: “Zowel TM als bedrijf als het team bevallen me enorm. Het maakt me tevreden dat TM wilde me heel erg graag wilde. Dat geeft me een enorme motivatie om mijn grenzen te verleggen. Ik kan nauwelijks wachten om aan de slag te gaan! Net zoals de afgelopen twee jaar zal ik het seizoen weer beginnen met het Italiaans kampioenschap.” Leok werd in 2009 trouwens Italiaans MX1 kampioen.

Anthony Boissiere bezorgde TM tijdens de GP van Frankrijk al een vierde plaats in een reeks. Aan de Estonian Express om beter te doen!

Gastone Serafini, één van de sterke mannen achter TM, liet verstaan: “We waren al een tijdje gecharmeerd door de snelheid en de inzet van Tanel. We zijn daarom heel erg blij om hem er bij te hebben.” Bij TM vindt de ‘Estonian Express’ ook zijn neef Aigar terug. Na een zware blessure werkt Aix keihard om volgend jaar weer zijn beste niveau te halen. Petr Smitka wordt de derde officiële TM-piloot. De 19-jarige Tsjech werd dit jaar 26ste in het WK MX2. Smitka zal op de TM MX 250Fi uitkomen in het WK MX2.

Credit foto: TM Racing

Uw reacties