MXON 2010: quotes na de wedstrijd

Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Ryan Dungey, Verenigde Staten (1-1, winnaar met de VS)

“Dit weekend was echt geweldig. Het circuit was zwaar en ruw maar beter dan gisteren. Ik kon in het begin van de eerste manche de druk van Cairoli voelen maar de keuze aan rijlijnen werd groter naarmate de race vorderde. Dit is gewoon helemaal de top van wat ik dit jaar gewonnen heb. Om dit evenement te winnen moet alles goed lopen. Het is niet makkelijk om dit onder woorden te brengen maar het lijkt wel dé ervaring van mijn leven. Ik had het gevoel dat we mekaar door dik en dun steunden zoals het een echt team betaamt wat ons heeft geholpen. We gaven niet op en bleven altijd doorgaan. Ik wil het team en iedereen die achter ons stond bedanken.”

Max Nagl, Duitsland (5-DNF, derde met Duitsland):

“Het was geweldig om op het podium te staan, voor Duitsland was het de eerste keer sinds 1985 en dat was dus erg lang geleden. De laatste jaren waren erg zwaar voor het Duitse team, maar nu hadden we drie top rijders.  Ik was vrij tevreden over mijn rijden. De snelheid was er en ik had de zelfde rondetijden als de grote jongens. Ik had een crash in de tweede manche waarbij ik mijn heup bezeerde. Maar ik ben al blij dat het geen blessure was, al zal ik de volgende dagen wel wat hinder ondervinden.”

De Duitse stonden voor het eerst in een kwarteeuw terug op een MXoN podium.

De Duitse stonden voor het eerst in een kwarteeuw terug op een MXoN podium.

Ken Roczen, Duitsland (6-3, derde met Duitsland):

“Ik reed vandaag twee goede wedstrijden en voelde me geweldig. Mijn start was in de eerste manche niet al te best maar mijn snelheid was wel OK. Ik voelde gewoon aan dat ik goed aan het rijden was. Die tweede reeks leiden had iets onwezenlijks, dit hele evenement is zeker een hoogtepunt in mijn carrière. Ik ben heel blij dat ik voor Duitsland gereden heb en dat we op het podium staan. Het was ook wel leuk om tegen tegenstanders die we alleen nog maar op TV hadden gezien  te rijden.”

 

Dean Wilson's terreinkennis bleek van cruciaal belang voor Groot-Brittannië.

Dean Wilson’s terreinkennis bleek van cruciaal belang voor Groot-Brittannië.

Dean Wilson, Groot-Brittannië (8-6, vierde met Groot-Brittannië):

“De lange hellende start was een hele opgave met een 250 tegen de 450’s. Toch lag ik in de eerste manche al vrij vlug voor de andere MX2 rijders. Ik reed aan de leiding tot Roczen me voorbij ging. De tweede manche was iets moeilijker voor mij omdat ik niet zo’n goede start had. Maar ik finishte als 6e en 8e tussen de zwaardere motoren.”

Tony Cairoli, Italië (2-4, vijfde met Italië):

“Het weekend was wel OK. Ik had een goede start maar door de grote hoogte voelde ik me niet zo goed en had ik last van mijn astma. Maar ik eindigde uiteindelijk toch als tweede achter Ryan. De manchewinst had er ingezeten, maar ik maakte op een bepaalde sprong een klein foutje waardoor ik mijn pols en rug wat bezeerde. In de tweede manche had ik niet zo’n goede start en moest ik me vanaf plaats 15 terug naar voren knokken om nog vierde te worden. Al bij al was het voor Italië dit keer beter dan vorig jaar. Omdat de Italiaanse federatie me pas twee weken geleden terug had opgeroepen had ik mij niet voluit voorbereid. Mijn conditie was dus niet zo goed als ze had kunnen zijn.”

Cairoli hield Italië op zijn eentje in de top vijf.

Cairoli hield Italië op zijn eentje in de top vijf.

Alessandro Lupino, Italië (20-25, vijfde met Italië):

LEES MEER  Vlotte reekszege Tim Gajser, Bogers beste Nederlander

“De eerste manche was zeker niet slecht. Ik startte rond de 30e plaats en kon daarna tien plaatsen goedmaken. In de tweede reeks reed ik echter vol op een rijder die in de eerste bocht was gevallen in. Dat betekende dat ik als allerlaatste terug de baan op kon, ik probeerde nog door te zetten maar kreeg af te rekenen met maagkrampen. We finishten in de top vijf wat onze doelstelling was, en dus kan ik tevreden zijn. Het evenement was echt geweldig en het was leuk om erbij te zijn.”

Gautier Paulin, Frankrijk (5-9, zevende met Frankrijk):

Gautier Paulin was de beste Fransman in Colorado.

Gautier Paulin was de beste Fransman in Colorado.

“Het team heeft hard gewerkt en ik had dan ook een perfecte motor vandaag. Toch ben ik enigszins teleurgesteld door in de eerste als vijfde te finishen, ik had het gevoel dat ik eigenlijk derde of vierde had kunnen eindigen. Maar ik zat iets te gespannen op de motor. In de tweede reeks had ik een erg slechte start, waarna ik nog eens twee keren crashte. Gelukkig zonder erg maar ik moest daardoor toch van een 23e plaats naar een 9e plaats terugkomen. Samen met Marvin leidden we (Frankrijk) op een gegeven moment maar toen werden de omstandigheden moeilijker. In de laatste reeks maakte een laag staande zon me het leven zuur. Toch was het zeker geen slechte afsluiter van het seizoen. Ik wil het Yamaha Monster Energy MX Team dan ook bedanken voor alles wat ze gedaan hebben.”

Xavier Boog, Frankrijk (11-7, zevende met Frankrijk):

“Ik heb dit weekend niet veel geluk gehad met de starts. Twee keer ging ik tegen de vlakte, tijdens de kwalificatierace op zaterdag en tijdens de eerste manche op zondag. In de kwalificatie was het de fout van een andere rijder, maar op zondag crashte ik alleen en moest ik als laatste terug vertrekken. Ik reed gespannen rond en kon nooit een goed ritme vinden. Toen ik als elfde over de streep reed  was ik dus redelijk vermoeid. Tussen de twee manches in was er maar een korte periode om te herstellen dus was de laatste manche erg zwaar. Deze keer viel ik gelukkig niet, al had mijn start wel beter gekund. Toch werd ik nog zevende nadat ik rond de twintigste plaats was gestart. Het was een droom om de Naties te kunnen rijden voor mijn land, maar ik had wel op betere resultaten gehoopt.”

Marvin Musquin, Frankrijk (DNF-DNF, zevende met Frankrijk):

“Het was een slecht weekend voor mij en het Franse team. Op zaterdag was ik niet goed, maar in de warm-up ging het beter. In het begin van de eerste manche zat ik er goed bij en was ik tevreden. Ik reed goed en de snelheid zat ook goed, maar toen kreeg ik problemen met de motor. Ik moet nu echt met de injectie leren rijden. Dat betekent ook dat ik al uitkijk om samen te werken met Roger De Coster en de jongens van KTM US. Ik ben blij dat ik naar hier (VS) kan komen om te rijden.”

LEES MEER  Vlotte reekszege Tim Gajser, Bogers beste Nederlander

Rui Gonçalves, Portugal (9-13, negende met Portugal):

Ook nu weer was Gonçalves de Portugese sterkhouder.

Ook nu weer was Gonçalves de Portugese sterkhouder.

“In de eerste manche eindigde ik in de top tien. Ik had een goede start in de tweede manche, maar toen kreeg ik een grote steen op mijn schouder. Ik verloor het gevoel in mijn schouder en van toen af werd het erg zwaar. Ik kon niet diep meer gaan.”

Zach Osborne, Puerto Rico (15-14, tiende met Puerto Rico):

“Het was een behoorlijk weekend. Ik maakte echter domme fouten: eerst in de eerste bocht van de openingsmanche, daarna toen ik elfde of twaalfde hing in de tweede manche. Vandaag toonde ik me zeker niet op mijn best maar met de finale van het Maxxis British Motocross championship volgend weekend heb ik nog heel wat aan mijn hoofd. Ik vertrek nu terug naar Europa en kom daarna terug naar huis voor een paar weken. De Motocross of Nations was een goede ervaring en het circuit was zowat het beste van het hele seizoen.”

Arnaud Tonus, Zwitserland (16-8, elfde met Zwitserland):

“Het was echt een coole dag. Het enige minpunt was een crash in de eerste bocht van de eerste manche waardoor ik heel diep moest gaan om terug naar voor te rijden. Ik reed niet zo goed en had problemen om een goed ritme te vinden. Ik werd uiteindelijk 16e waar ik niet zo blij mee was. Ik focuste me dan maar op de volgende manche en die verliep veel beter. Ik reed de hele tijd met Boog en had een leuk gevecht met hem. Ik deed echt heel erg mijn best maar moest het op de helling telkens afleggen tegen de 450. Hoedanook, een achtste plaats was best goed en heeft het team zeker geholpen.”

Jonathan Barragan, Spanje (4-DNF, dertiende met Spanje):

“Ik was best tevreden met mijn snelheid dit weekend, ook al ben ik nog niet fit genoeg omdat ik nog maar een paar weken terug voluit train.  Ik pakte de kopstart in de eerste manche maar ik wist dat Cairoli en Dungey sneller zouden zijn en dus ging ik niet met hen in duel omdat ik wou uitrijden. Later ging ook Metcalfe me nog voorbij, wat me de derde plaats koste. In de tweede manche hing ik een paar  ronden zevende, daarna kreeg ik problemen met de motor, misschien door de hoge ligging van het circuit.”

 

Coming man Kullas stelde ietwat teleur in Thunder Valley.

Coming man Kullas stelde ietwat teleur in Thunder Valley.

Harri Kullas, Finland (19-19, veertiende met Finland):

“Het was moeilijk om tegen de 450’s  op te boksen en toen de eerste manche van start ging, stond ik te slapen. Daarna kon ik me echter terug naar een 19e plaats knokken en had ik een probleempje met de koppeling. In de start van de tweede manche, maakte ik een domme fout door te reageren op de vroege start van Karro naast mij, waardor ik tegen het starthek aan reed.  Tijdens de eerste ronde kon ik echter sterk terugkomen en kon ik Tonus een tijdje volgen. Die manche was best OK. Ik finishte tweemaal als 19e waardoor ik toch een beetje teleurgesteld ben. Vorig jaar werd ik 18e en 16e. Ik deed mijn best en reed zo snel als ik kon. Ik kwam telkens aan de finish, maar er had meer ingezeten.”

Foto Credits: KTMimages/R. Archer, Suzuki Racing/R. Archer, Kawasaki Racing/S. Guttierez, Yamaha Racing/M. Zanzani

Uw reacties