Philippaerts en Cairoli toch naar de Naties!

Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Na een ontmoeting tussen Youthstream, de FIM, de Italiaanse federatie, Yamaha en KTM werd door het Italiaanse team besloten om alsnog met Antonio Cairoli en David Philippaerts naar de Red Bull FIM Motocross of Nations te gaan. Alessandro Lupino wordt de MX2 rijder. Lupino, die voor Yamaha-Ricci Racing rijdt, staat momenteel 14de in het WK MX2.

De uitkomst van de meeting in verband met de zichtbaarheid voor sponsors is als volgt: op de bovenste helft van het shirt staan de sponsors van de Italiaanse Federatie. De onderste helft en de mouwen staan ter beschikking van de team en rijders-logo’s. Op de achterzijde komen de naam en het nummer van de rijder. De kleur van het shirt zal worden bepaald door de Federatie. Deze regel zal ook de komende jaren van kracht zijn en zowel Yamaha als KTM hebben zich ertoe verbonden om het jeugdprogramma van de Italiaanse bond te steunen.

Manuel Monni en Davide Guarneri vallen door deze beslissing du suit de boot als rijders voor het Italiaanse team, maar ze zullen wel mee afreizen naar Denver met de ‘Maglia Azzurra’.

Credit foto’s: Massimo Zanzani, Youthstream

LEES MEER  Vlotte reekszege Tim Gajser, Bogers beste Nederlander

Uw reacties