Sterk Nederlands team voor MXoEN in Markelo!

Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De definitieve selectie voor de MX of European Nations, op 2 en 3 oktober in Markelo, is bekend. KNMV-bondscoach Leon Giesbers heeft de volgende rijders geselecteerd: Marc de Reuver (MX1),
Glenn Coldenhoff (MX2), Ceriel Klein Kromhof (MX open). Herjan Brakke gaat mee als reserverijder.

Nederland won vorig jaar de MX of European Nations in Oekraïne, met een team bestaande uit Herjan Brakke, Mike Kras en Jeffrey Herlings, die op dit moment geblesseerd is. Op het bekende circuit ‘De Herikerberg’ in Markelo zal Oranje de titel voor het thuispubliek proberen te prolongeren. Als titelverdedigers rijden Marc De Reuver (Lommel, België), Glenn Coldenhoff (Heesch) en Ceriel Klein Kromhof (Daarlerveen) met nummers 1 tot en met 3.

De MX of European Nations is een van de grootste internationale motocrossevenementen, met deelname van minimaal twintig landen. Dit jaar lijkt het deelnemersveld sterker dan ooit. Het Nederlandse team zal het o.a. opnemen tegen een sterke Belgische selectie met Manuel Priem, Kevin Strijbos en Jeremy Van Horebeek. De Esten komen met Juss Laansoo, Priit Rätsep en Tanel Leok. Italië brengt Davide Guarneri, Alessandro Lupino en Matteo Bonini in stelling. Om te rijden in de MX of European Nations mag je niet in de de top vijf van het WK geïndigd zijn.

LEES MEER  Sterke Febvre moet hoofd buigen voor dominante Gajser!

Uw reacties