VLM verlaat FAM en treedt toe tot UMC

Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Op haar website laat de VLM motorcrossfederatie weten dat ze vanaf 2011 onder de vlag van de UMC zullen varen. Dat betekent concreet dat de Antwerps-Limburgse federatie de FAM de rug toekeert en voortaan verzekering zal afsluiten via de UMC. In de praktijk zal de beoefenaar daar maar weinig van merken. Bij VLM maakt men ook gewag van een terugkeer op het Internationaal vlak, iets wat een aandachtig toehoorder wel in verband zal brengen met een mogelijke terugkeer naar het IMBA kampioenschap.

De consequentie van VLM’s toetreding tot de UMC is wel dat VLM-rijders geen FAM-kampioenschap meer kunnen afwerken. Het afhaken van VLM zal ongetwijfeld verregaande gevolgen hebben voor het FAM-kampioenschap. De volledige verklaring van VLM en UMC Vlaanderen vindt u hier.

Uw reacties